Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά (10/01/11)

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή, ως υποψήφιος ακόμα για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, έβαλα ένα μοναδικό στόχο: την αλλαγή και ανανέωση του κόμματος, ώστε να γίνει η Παράταξη της Ελπίδας του Ελληνικού λαού. Που θα ξαναφέρει την Πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει!
Μέσα στη χρονιά που πέρασε, κερδίσαμε το στοίχημα απέναντι σε τρεις υψηλούς στόχους:
Συνέδριο και εκλογές για καίριες κομματικές θέσεις.
Αντιπολίτευση σύγχρονη, δυναμική και δίκαιη προς τον Έλληνα πολίτη, με κορυφαία τη θέση μας απέναντι στο Μνημόνιο.
Και τέλος, αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών τέτοιο, που όχι μόνο μας απομάκρυνε οριστικά από τα “απόνερα” της βαριάς ήττας του 2009, αλλά ανέδειξε την ενότητά μας κι έδειξε το δρόμο προς την τελική μας επικράτηση.
Κερδίσαμε, όμως, κι ένα ακόμα στοίχημα. Σε πολλές περιπτώσεις θέσαμε εμείς την πολιτική ατζέντα. Κάναμε προτάσεις πολιτικής που η Κυβέρνηση, είτε αναγκάστηκε να τις αποδεχθεί, είτε υποχρεώθηκε να τις συζητήσει. Κι όταν ακόμα τις απέρριψε αρχικά, τελικά άρχισε να τις υιοθετεί.
Βάλαμε “κόκκινες γραμμές”, τις οποίες επίσης η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποδεχθεί στην πορεία. Κι ας ετοίμαζε άλλα προηγουμένως…

Είναι η πρώτη φορά που, μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφερε να διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα. Όπως είναι επίσης η πρώτη φορά, που ένα κόμμα το οποίον έρχεται από τη βαρύτερη ιστορικά ήττα του, κατάφερε να εκμηδενίσει τη διαφορά σε τόσο σύντομο χρόνο.
Σήμερα, προχωρώ σε νέες αλλαγές. Με στόχο, ακόμα καλύτερη αντιπολίτευση σε μια Κυβέρνηση που παραπαίει, χωρίς όραμα, χωρίς λύσεις και χωρίς προοπτική, σε μιαν εποχή πρωτοφανούς κρίσης, που ταλαιπωρεί τον κάθε Έλληνα. Αλλά προχωρώ στις αλλαγές αυτές και με στόχο να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία περισσότεροι συνάδελφοι και συνεργάτες.
Επιλέγουμε ένα σχήμα πιο συμμετοχικό για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και πιο λειτουργικό για το κόμμα. Με διακριτούς ρόλους, αλλά και με συμπληρωματικότητα μεταξύ μας.
Ώστε, να μην κάνουμε όλοι τα πάντα, αλλά να γίνονται όλα με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Εντός των ημερών μάλιστα, θα ανακοινωθούν και οι συνεργάτες εκείνοι που θα ασχοληθούν με την παρακολούθηση και τον έλεγχο του κάθε δημόσιου οργανισμού. Τότε μόνο θα αποφύγουμε κενά και επικαλύψεις.
Ώστε να προσφέρουν όλοι και να ελέγχονται όλοι.
Ώστε να μην παρακολουθούμε απλώς τις εξελίξεις, αλλά να τις καθορίζουμε.
Άλλωστε, δεν πιστεύω στη λογική του ώριμου φρούτου. Υπηρετώ αντίθετα τη λογική των αναγκαίων ανατροπών.
Εκτός από την πρωτοβουλία μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, θεωρώ κορυφαίας σημασίας, για την αξιόπιστη έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας, τον εκλογικό νόμο της χώρας. Ανέθεσα, λοιπόν, στο μέχρι σήμερα Τομεάρχη Δικαιοσύνης Τάσο Νεράντζη, το έργο μιας ολοκληρωμένης πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τον εκλογικό νόμο. Έναν εκλογικό νόμο πιο αντιπροσωπευτικό και πιο δίκαιο, για ένα πολιτικό σύστημα πιο αποτελεσματικό και πιο λειτουργικό. Έναν εκλογικό νόμο που θα σπάσει χρόνιες αγκυλώσεις, χωρίς να δημιουργήσει νέες στρεβλώσεις.
Ευχαριστώ όσους αντικαθίστανται σήμερα για το έργο τους. Ανέδειξαν το νέο πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, οι αλλαγές γίνονται για να δοκιμασθούν οι πάντες.
Θα περιμένω από όλους, είτε ανήκουν στο νέο, είτε στο προηγούμενο σχήμα, συμμετοχή, παρουσία και αγώνα. Αυτήν την εντολή έχουμε από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό περιμένει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός από τον καθένα μας.
Καταφέραμε να πλησιάσουμε ξανά τον Ελληνικό λαό. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε πολιτικά αυτούς που ακόμα μας αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα.
Το ΠΑΣΟΚ τους έχασε οριστικά.
Εμείς δεν τους έχουμε κερδίσει ακόμα.
Είμαστε στα μισά του δρόμου που πρέπει να διανύσουμε. Για την ακρίβεια είμαστε πέρα από τα μισά. Αλλά αυτή την κρίσιμη απόσταση που θα επισφραγίσει την τελική μας νίκη, πρέπει να τη διανύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ξεπερνώντας ο καθένας μας τον εαυτό του. Ξεπερνώντας και το κόμμα τον εαυτό του. Κι αλλάζοντας όπου πρέπει να αλλάξει…
Αυτό το μεγάλο στοίχημα – να τα αλλάξουμε όλα – δεν είναι διχαστικό, δεν είναι διαιρετικό, είναι ενωτικό. Δεν διαχωρίζει τα στελέχη μας σε “ παλαιά ” και “ νέα ” . Αναδεικνύει νέα στελέχη, αλλά και ανασυνθέτει τα παλαιά.
Αξιοποιεί όλες τις εφεδρείες της Παράταξης και αλλάζει όσα την πλήγωσαν. Μια ανασύνθεση που παράγει ακτινοβολία ιδεών, εμπνέει εμπιστοσύνη στον κόσμο και Ελπίδα για τη χώρα.
Μόνος εχθρός μας, οι κακές συνήθειες του παρελθόντος, τα “στρογγυλεμένα λόγια” και – κυρίως – η εσωστρέφεια.
Αυτά δεν πρόκειται να τα ανεχθώ, όπως δεν τα ανέχθηκα ως τώρα.
Γιατί αν το έκανα, θα πρόδιδα την εντολή που μου έδωσε ο λαός της Παράταξης. Αλλά και την υπόσχεση που εγώ ο ίδιος του έδωσα.
Αυτή τη στιγμή, ο Ελληνικός λαός ελπίζει σε μας, όλο και περισσότερο.
Χρέος μας είναι να διευρύνουμε αυτό το κεφάλαιο εμπιστοσύνης.
Αυτήν τη στιγμή οι αντίπαλοί μας, μας υπολογίζουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά και ανησυχούν από την άνοδό μας. Χρέος μας είναι να επιβεβαιώσουμε πλήρως αυτές τις ανησυχίες τους…
Γιατί αυτήν τη στιγμή λίγο απέχουμε από το να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας, να κάνουμε την Νέα Δημοκρατία το Κόμμα της Ελπίδας του Ελληνικού λαού. Χρέος μας, λοιπόν, είναι να διατρέξουμε αυτή την απόσταση, το ταχύτερο δυνατό.
Ώστε να κερδίσουμε στη συνέχεια και το επόμενο στοίχημα:
Να κάνουμε πραγματικότητα την Ελλάδα της Ελπίδας!
Σας ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.