Κυριακή 09/01 Διόδια Αφιδνών

Στεφανία Λυγερού

Πήρα τον 11χρονο γιο μου και πήγα με το μηχανάκι στα Κιούρκα. Φτάσαμε λίγο νωρίτερα στα διόδια (2.30), δεν είχε μαζευτεί ακόμη κόσμος, οι ένστολοι μόνο ήταν εκεί, ακριβώς μετά τις μπάρες. Τους είδα από μακριά και προς στιγμήν δίστασα να κάνω την επαναστάτρια -επειδή είχα και το παιδί μαζί μου-, αλλά δεν άντεχα να πληρώσω.. Όταν ήρθε λοιπόν η σειρά μου λέω στην υπάλληλο «δεν πληρώνουμε διόδια», μου αντιγυρίζει «αυτό απαγορεύεται»!!!! Της λέω κυρία μου εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε τον αριθμό των πινακίδων μου και να μου ανοίξετε για να περάσω. Και μου απαντά «δεν ισχύει πλέον αυτό, έχει βγει νέο νομοσχέδιο»!!!!! Απίστευτο;
Κι ενώ το έχουν ανακοινώσει μέχρι και τα μήντια, έχει το θράσος να παραπλανεί από αυτή τη θέση τον κόσμο!  
Δεν της επέτρεψα να συνεχίσει, ζήτησα από το παιδί να κατέβει να σηκώσει τις μπάρες. Κάτι έκαναν τελευταία για να μην πετάγονται και δυσκολεύτηκε, τότε οι ένστολοι που ήταν δίπλα του σιγοντάρισαν λέγοντάς του «έλα, λίγο ακόμα, προσπάθησε, μπορείς»!!!!!!
Η κυρία αυτή, ενώ η διαμαρτυρία μας δεν έχει καμία επίπτωση στη δουλειά της, ενεπλάκη για να μας εμποδίσει. Από την άλλη μεριά οι ένστολοι, οι οποίοι θα είχαν κάθε λόγο να το επιχειρήσουν έκαναν ακριβώς το αντίθετο, μας στήριξαν..
Και οι μεν και οι δε είναι δημόσιοι υπάλληλοι.. κάποιοι εξυπηρετούν/εξυπηρετούνται από το υπάρχον σύστημα. Αυτοί οι κάποιοι, αναλογικά, είναι ελάχιστοι. Όλοι οι άλλοι είναι.. λαός σήμερα. Και είναι ένα, ενωμένοι σαν γροθιά. (Όταν χρειαστεί θα φανεί σε όλο του το μέγεθος).

Σχόλια

  1. Το είπα και αλλού, το λέω και εδώ. Η πιο ανατρεπτική κίνηση. Και δεν τα έχουμε με τις εταιρίες... Με τον μηχανισμό που τις χρηματοδοτεί. Η αντίσταση πληρωμής διοδίων κτυπάει τον μηχανισμό project finance. Bull's eye.

    Κάνει κακό και σε εμάς; Βεβαίως! Αλλά καλύτερο από το να σπάνε τζαμαρίες οι προβοκάτορες. Και πολύ πιο αποτελεσματικό.

    1773. Βοστώνη. Το ίδιο πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.