Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την έξαρση των τιμών στα καύσιμα, που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2010, η Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει την ανάγκη να μην επιβληθούν πρόσθετοι φόροι στα καύσιμα, γιατί αφενός είναι κοινωνικά άδικοι και αφετέρου βυθίζουν την οικονομία σε ύφεση, τροφοδοτώντας το τέρας του πληθωρισμού.
Οι εμμονές της κυβέρνησης στην υπερφορολόγηση της ενέργειας, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, εκτόξευσαν τις τιμές στα καύσιμα και έθεσαν την Ελλάδα μεταξύ των πρωταθλητών της ακρίβειας στην ΕΕ, την ώρα που ένα χρόνο πριν, βρισκόμασταν στην ένατη θέση.
Παράλληλα, η κυβέρνηση εγκατέλειψε πλήρως τις προσπάθειες τιθάσευσης της κερδοσκοπίας που προέβλεπαν οι ρυθμίσεις του σχετικού νόμου της Νέας Δημοκρατίας για τα καύσιμα, όπως οι κοστολογικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια της Αγοράς, η σφράγιση των εγκαταστάσεων σε περίπτωση υποτροπής και η χρησιμοποίηση δεξαμενών τρίτων, όπου ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί ικανοποιητικά.
Και ενώ δημοσίως η κυβέρνηση διατείνεται υπέρ της διαφάνειας, η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς παραμένει υποστελεχωμένη.
Η μάχη για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στα καύσιμα δεν είναι φυσικά εύκολη, όπως θεωρούσε το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Οι καθυστερήσεις, όμως, οι ερασιτεχνισμοί και οι ανεπαρκείς έλεγχοι της κυβέρνησης την κάνουν δυσκολότερη, με δυσμενείς επιπτώσεις για τους καταναλωτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.