Τα κόβουν από τους εκπαιδευτικούς και τα δίνουνε στο CERN!

Mε έκπληξη διαβάσαμε στην Διαύγεια ότι το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε στις 4/10/2010, το ποσόν 8.101.422 Ευρώ για την πληρωμή της 1ης δόσης της εισφοράς της Ελλάδας για το έτος 2010 στον διεθνή οργανισμό CERN.

Tην ίδια στιγμή σημειώνουμε ότι απλήρωτοι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί δεν είχαν χρήματα να κάνουν Χριστούγεννα...Μπράβο κυρία Διαμαντοπούλου!!
(κάντε κλικ στις φωτο για μεγέθυνση)

Σχόλια

  1. Αρίστο μου φαίνεται οτι έχεις ξεφύγει τελείως και έχεις επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών και ψάχνεις για σκάνδαλα από το πουθενά.
    Για να μαθαίνεις λοιπόν δε τι είναι το cern στο
    http://en.wikipedia.org/wiki/CERN
    και ιδιαίτερα από ποτε συμμετέχει η Ελλάδα και με τι συμμετοχή στο όλο πρόγραμμα.
    Τώρα αν νομίζεις οτι πρέπει να φύγουμε από το CERN να μας το πείς. Επίσης να μας πείς ανα πρέπει να φύγουμε και από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ όπου και εκέι υπάρχει από την Ελλάδα οικονομική συμμετοχή.
    Αν τώρα όλα τα γράφεις γιατί δεν γνωρίζεις καλό είναι να ανακαλέσεις το άρθρο , διαφορετικά μάλλον εχεις επιδοθεί σε σκανδαλογία για να μην το πώ διαφορετικά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε,
    σαφώς και δεν ζητάω ούτε σκέφτομαι να μην συμμετέχουμε σε διεθνείς οργανιμούς και ερευνητικά προγράμματα.
    Απλά λόγω της κρίσης,εκτός και αν δεν υπάρχει, θα έπρεπε αναλογικά (όπως έγινε σε όλα τα υπουργεία)να γίνουν περικοπές.
    Ακόμα και στις δαπάνες ΝΑΤΟ όπως θα δεις στον κρατικό προϋπολογισμό έχουν γίνει σοβαρές περικοπές και σωστά έγιναν.
    Κάτι ανάλογο και αντίστοιχο θα έπρεπε να γίνει και με την συμμετοχή μας στο CERN.
    Aυτό είναι το πνεύμα του άρθρου.
    Όσο για τις μάγισες και τα σκοπούξυλα δεν υπάρχουν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αριστο στο CERN συμμετέχουμε με το 1,96% του ετήσιου Προυπολογισμού του προγράμματος. Μείωση της δαπάνης σημαίνει οτι θα έπρεπε να αλλάξει είτε ο ετήσιος προυπολογισμός του προγράμματος (αδύνατο) είτε η πάγια συμετοχή της χώρας μας αφού πρώτα κάποια χώρα αναλάμβανε να καλύψει το ποσοστό μείωσης της χώρας μας. Το αυτό ισχύει και με το ΝΑΤΟ και με την ΕΕ.
    Αν τώρα νομίζεις ότι είναι εύκολα αυτά και πρός το συμφέρον της χώρας είναι δικό σου αποκλειστικό πρόβλημα.
    Τώρα όσον αφορά τις αποζημείώσεις των εκπαιδευτικών δεν νομίζω ότι η μείωση της συμμετοχής σε ερευνητικό πρόγραμμα μπορεί να μετακυλησθεί σε μισθοδοσίες προσωπικού καθώς οι αντίστοιχοι κωδικοί είναι διαφορετικοί στον προυπολοσγισμό και δεν δίνεται τέτοια δυνατότητα από την ισχύουσα νομοθεσία.
    Καλύτερα λοιπόν να μελετας πρίν αναρτήσεις ένα άρθρο και θα θέλα επ΄ευκαιρία να σου υπενθυμίσω οτιη ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τι είναι δυνατό και τι αδύνατο είναι μια άλλη ιστορία.
    Επειδή το "παίζεις" φωτεινός παντογνώστης δες τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2009, 2010 και 2011 για τα έξοδα ΝΑΤΟ:
    2009: 88.501.104,98 εκατ
    2010: 82.664.077,00 εκατ
    2011: 78.420.000,00 εκατ
    Είδες πως γίνονται περικοπές?
    Και κάτι τελευταίο σε όλους τους προϋπολογισμούς (Π/Υ) σε όλους διεθνείς οργανισμούς, στο μέσο του έτους γίνεται αναθεώρηση του προϋπολογισμού (mid year review), όπου μπορείς να πείς τυχόν προβλήματα-δυσχέρειες που αντιμετωπίζεις σε σχέση με την εκτέλεση του Π/Υ.
    Αλλά εμείς είμαστε υπεράνω...
    Εξάλλου λεφτά υπάρχουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορείς να μας πείς με τι ποσοστό % συμμετέχει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ ? Μήπως είναι σταθερό ? Μήπως ξέρεις την οροφή του Π/Υ του ΝΑΤΟ για τα χρόνια που αναφέρεις ?
    Φίλε αρίστο έχεις κανει λάθος παραδέξου το για να σταματήσει αυτή η ιστορία. Εξ αλλου δεν είναι ντροπή να αναγνωρίζει κάποιος τα λάθη του, ντροπή είναι να επιμένει ενω ξέρει οτι έχει άδικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να φύγουμε και από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δεν παίζει στην λογική σας, γιατί μας έχουν κάνει πουρέ το μυαλό τόσα χρόνια τα ΜΜΕ ότι θα καταστραφούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙ CERN ΑΣ ΔΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
    Παμμακεδονικές Ενώσεις: προς την Υπουργό Παιδείας

    http://isxys.blogspot.com/2010/12/blog-post_8779.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πετρος ΠαναγοπουλοςΤρί Δεκ 28, 10:20:00 μ.μ. 2010

    Η ελλάδα συμμετέχει στο CERN όπως εχει υποχρέωση να πληρωσει το μερίδιό της. Αν θελουμε να βγούμε από το CERN τότε να μην θελουμε και τα οφέλη του οταν αυτα προκύψουν. Η μήπως οι κάθε λογής κριτές-ελληνάρες θέλουν ψηλούς μισθούς αλλά υποχρεώσεις μηδέν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.