Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Το δίλημμα στις επιχειρήσεις είναι: Μείωση μισθών ή απολύσεις…

Αυτος είναι ο τίτλος της συνέντευξης του στο Βήμα.
Μιλάμε για απίστευτο θράσος από έναν άνθρωπο που κατάφερε να ρίξει στην δίνη της ύφεσης ολόκληρη την οικονομία. Τον άνθρωπο που στραγγάλισε κάθε επιτήδευση του ιδιωτικού τομέα για να αποπληρώσει τους τοκογλύφους και τα ελεεινά δάνεια που ο ίδιος είχε συνάψει ως σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη.

Ο άνθρωπος που ευαγγελίζεται την “αποκρατικοποίηση”, εξέθρεψε τον χειρότερο κρατισμό, στα όρια του φασισμού εις βάρος των παραγωγικών τάξεων που τώρα βιώνουν το φάσμα της πτώχευσης.
Η πολιτική του κυρίου Παπακωνσταντίνου είναι η στυγνότερη μορφή οικονομικής δικτατορίας. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται να βγάλει τα τανκς στον δρόμο, έχει την πλήρη στήριξη των βαρώνων των ΜΜ”Ε”.
Την είχε βέβαια και πριν τις εκλογές όπως είχε και τις ευλογίες του κεφαλαίου. Της ολιγαρχίας, της ελίτ που καταρρακώνει τα συμφέροντα των πολλών, υποθηκεύει την χώρα για να κρατήσει και να αυγατίσει τα κεκτημένα της.
Μόνο ένας άνθρωπος στο παρελθόν είχε κατορθώσει κάτι παρόμοιο. Και έπειτα, αιματοκύλισε τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.