Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Οι Τούρκοι μας «ευχήθηκαν» για το νέο έτοςΤον καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μποναμά έστειλε η Άγκυρα με μια ακόμη προκλητική υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, τα Λεβίθια, την Κίναρο, τους Φούρνους και ξανά πάνω από το Αγαθονήσι.
Η υπερπτήση πραγματοποιήθηκε από σχηματισμό έξι μαχητικών αεροσκαφών σε ύψος από 20.000 ως 26.000 πόδια, που παρέμειναν εντός του FIR Αθηνών για είκοσι ολόκληρα λεπτά.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Η συγκεκριμένη πρόκληση έρχεται σχεδόν παράλληλα με τις εξελίξεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και τη νέα σύγκρουση μεταξύ των στρατηγών και της τουρκικής κυβέρνησης.

Η εξαγωγή έντασης αποτελεί συνηθισμένη πρακτική της γείτονος, αν και οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο οφείλονται πάντα στην επιμονή της Άγκυρας να αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο, υποστηρίζοντας ότι τα αεροπλάνα της πετούν σε διεθνή χώρο.

http://www.elzoni.gr/html/ent/291/ent.5291.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.