Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Χριστιανοί υπό διωγμόν

Χριστιανοί υπό διωγμόν ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ
Τις μέρες αυτές οι χριστιανοί όλου του κόσμου νιώθουν την ανάγκη να ζήσουν το μήνυμα των Χριστουγέννων, μήνυμα αγάπης, γαλήνης, ελπίδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι σε κάποιες περιοχές του κόσμου χριστιανοί υφίστανται διωγμούς και απειλείται η ζωή τους. Στο Ιράκ, η καθημερινή βία, οι πρόσφατες επιθέσεις εις βάρος των χριστιανικών κοινοτήτων, ο βομβαρδισμός του καθεδρικού ναού αποθαρρύνουν τους πιστούς να ασκούν ελεύθερα τα λατρευτικά τους καθήκοντα, να ζήσουν τα Χριστούγεννα. Από το 1,4 εκατομμύριο χριστιανών, μελών μιας από τις αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή, τα δύο τρίτα έχουν φύγει από το Ιράκ μετά το φανατισμό και τη βία που ακολούθησε την αμερικανοσυμμαχική εισβολή του 2003, ενώ σήμερα περισσότεροι από τους 450.000 εναπομείναντες Ιρακινούς χριστιανούς φέρονται να προετοιμάζουν την έξοδό τους. Παρόμοιες καταστάσεις παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής, με αποτέλεσμα οι χριστιανοί να αντιμετωπίζουν την περιθωριοποίηση, το φόβο και τέλος τον ξεριζωμό.

 ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε αυτές τις συνθήκες, η αδιαφορία είναι απαράδεκτη και η σιωπή πρέπει να σπάσει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνους και αβοήθητους τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε στις 25 Νοεμβρίου ψήφισμα με το οποίο καταδίκασε το διωγμό που υφίσταται κατ’ αρχάς στο Ιράκ, καλώντας την κυβέρνηση της χώρας να προστατεύσει τις μειονότητες, να βάλει ένα τέλος στη βία και να προχωρήσει σε δίωξη των υπευθύνων. Καλεί επίσης την Επιτροπή και τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της καταπάτησης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των εξωτερικών σχέσεων, της αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής βοήθειας. Ολοι, πολίτες, πολιτικοί και Μέσα Ενημέρωσης, έχουμε υποχρέωση να καταδικάσουμε τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές, να χρησιμοποιήσουμε όλα τα θεμιτά μέσα που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και όπου αλλού καταπιέζονται. Εχουμε υποχρέωση να εργαστούμε κατά της βίας και της τρομοκρατίας και να προασπίσουμε τη Δημοκρατία, την ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης, της λατρείας, καθώς και την ανθρώπινη ακεραιότητα κι αξιοπρέπεια. Οχι άλλα αιματηρά Χριστούγεννα πουθενά στον κόσμο.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=16649&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.