Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Νεότερα για το μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ και τους χιλιάδες εγγεγραμμένους εκπαιδευτές

Στις 7/9/2010 είχα αναρτήσει θέμα με τίτλο "Κίνδυνος διαγραφής χιλιάδων εκπαιδευτών από το μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ" το οποίο αφορούσε στην αναγκαιότητα επικαιροποίησης των στοιχείων διδακτικής προϋπηρεσίας των εγγεγραμμένων επιμορφωτών προκειμένου να παραμείνουν στο μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ.
Δεν παρέλειψα βέβαια τότε, να "επιπλήξω" το ΕΚΕΠΙΣ αναφέροντας σχετικά
"...Είναι προφανές ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτών ενηλίκων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ αγνοούν τη συγκεκριμένη ρύθμιση και δεν έχουν ενημερωθεί από κανέναν υπεύθυνο φορέα ούτε καν από τον πλέον αρμόδιο, δηλαδή το ΕΚΕΠΙΣ"
Σήμερα που ζήτησα ενημέρωση για το θέμα, πληροφορήθηκα ότι.. η παράγραφος 9.4.1 του άρθρου 9 στο ΦΕΚ 1593/17-4-2005 πράγματι είναι σε ισχύ, ωστόσο δε θα πρέπει να ανησυχώ διότι το ΕΚΕΠΙΣ ενημερώνει με επιστολή όλους τους επιμορφωτές που λήγει η πενταετία τους από την ημερομηνία πιστοποίησής τους στο μητρώο Β'.

Μόνο τότε (μετά δηλαδή από τη λήψη της σχετικής επιστολής) οφείλουν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν νεότερη εκπαιδευτική εμπειρία 250 ωρών τουλάχιστον.

Αυτά προς ενημέρωση των χιλιάδων εκπαιδευτών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ και επειδή κάθε περίπτωση οφείλουμε να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι
edu4adultsΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.