Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Νέο αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων

Αστρολάβος1 Νέο αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων

Αρχικά λίγα λόγια για το εύρημα, για όσους δεν το γνωρίζουν ο μηχανισμός των Αντικυθήρων γνωστός και ως «Αστρολάβος» θεωρείται ο αρχαιότερος υπολογιστής. Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη η χρήση του ήταν να εμφανίζει τις θέσεις του ήλιου και της Σελήνης και τις εκλείψεις τους. Χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και 100 π.Χ, και βρέθηκε σε ναυάγιο ανοικτά των Αντικυθήρων (από όπου πήρε και το όνομά του) το 1900. Ο μηχανισμός του μελετήθηκε πλήρως το 1974 όταν και τομογραφήθηκε μέσω ακτινών γ.
Και ερχόμαστε στα σημερινά, ο Andrew Carol, μηχανικός της Apple χρησιμοποίησε αυτές τις τομογραφίες και νεότερες για να κατασκευάσει

ένα αντίγραφο του μηχανισμού με «τουβλάκια» Lego!! Το Digital Science βοήθησε με την χορηγία του και ο μηχανικός μετά από 30 μέρες εργασίας ένωσε 1500 κομμάτια και 110 γρανάζια για να ολοκληρώσει το έργο του. Το αντίγραφο (όπως και το πρωτότυπο) χρησιμοποιεί γρανάζια για να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς και έτσι να προβλέπει τις εκλείψεις του ήλιου και της Σελήνης.
Μπορείτε να δείτε τη λειτουργία του αντιγράφου στο βίντεο παρακάτω:
http://www.secnews.gr/archives/7340

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.