«Κατοχικός» προϋπολογισμός

Χειρότερος προϋπολογισμός από αυτόν που ψηφίσε χθες τα μεσάνυχτα η κυβερνητική πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πιο αντιλαϊκός, δεν έχει υπάρξει ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της χώρας μας. Κανένας δεν πιστεύει πλέον, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ότι αυτός ο προϋπολογισμός και η κυβερνητική πολιτική αποσκοπούν τουλάχιστον στη διόρθωση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας, έστω μέσω της εξαθλίωσης του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού και της λεηλασίας των εισοδημάτων του.
Πώς να το πιστέψει άλλωστε όσο ευήθης και αφελής και αν είναι, όταν ακόμη και το ίδιο το...
ΔΝΤ αποκαλύπτει με τις μελέτες του το εφιαλτικό μέλλον στο οποίο μας οδηγεί η κυβερνητική πολιτική, η οποία σε αρκετά σημεία υπερβαίνει κατά πολύ σε αντεργατικά μέτρα ακόμη και τις εντολές του ΔΝΤ;
Στην τελευταία έκθεσή του, που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο, το ΔΝΤ εκτιμά π.χ. ότι το 2013 που θα λήξει τυπικά το Μνημόνιο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα έχει ανέλθει κατά τη βασική εκτίμηση στο... 158% (!) του ΑΕΠ, στην καλύτερη περίπτωση στο 147% και στη χειρότερη στο... 194% του ΑΕΠ της χώρας!


Μα αν η κυβέρνηση Παπανδρέου «γδέρνει» ανελέητα δέκα εκατομμύρια Ελληνες με πρόσχημα ότι δήθεν μόνο έτσι μπορεί να μας σώσει από την απειλούμενη χρεοκοπία λόγω του δημόσιου χρέους του 115% που κληρονόμησε από την κυβέρνηση Καραμανλή, τι θα πρέπει να κάνει στους Ελληνες η κυβέρνηση που θα παραλάβει από τον Γ. Παπανδρέου τη χώρα με χρέος ίσως και 190% του ΑΕΠ;


Είναι απίστευτα τα όσα λέει και κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου, συνοδεύοντάς τα με αδιανόητες οικονομικές μπούρδες. Θα γλιτώσει, λέει, ως και 30 δισεκατομμύρια ευρώ από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά ομολογεί ότι στην Ελλάδα έχουμε ανά κάτοικο πολύ περισσότερους γιατρούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους ή ταξιτζήδες από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης!


Τι ακριβώς θα κερδίσουμε δηλαδή από την περιβόητη «απελευθέρωση»; Φταίει το κλειστό επάγγελμα των ταξιτζήδων ή ο υπουργός Μεταφορών της ΝΔ, ο ανεκδιήγητος Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος με μια επαίσχυντη πράξη πολιτικής αλητείας αύξησε κατά... 100% (!!!) την ταρίφα των ταξί σε τρεις δόσεις πριν ξεψυχήσει η κυβέρνηση Καραμανλή;


Μια αύξηση τόσο εξωφρενική εν μέσω κρίσης, που οι ίδιοι οι ταξιτζήδες αρνήθηκαν την τρίτη δόση της αύξησης, γιατί έβλεπαν ότι δεν θα έμπαινε πελάτης στο ταξί τους ούτε με... απαγωγή! Δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να απελευθερωθεί το ταξί, αλλά ας μη μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση Παπανδρέου ότι εμείς θα κερδίσουμε τίποτα από αυτό. Την απελευθέρωση θα την κάνει μόνο για να μπει το μεγάλο κεφάλαιο στον κλάδο και να συγκροτήσει εταιρείες με 100-200 ταξί που θα μετατρέψουν τους συνηθισμένους ταξιτζήδες σε υπαλλήλους με 740 ευρώ τον μήνα, αποκομίζοντας υπερκέρδη.


Να ήταν μόνο αυτό; Από τη μία η κυβέρνηση λεηλατεί και μειώνει τις συντάξεις γιατί «τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν λεφτά» και από την άλλη εξαγγέλλει μείωση κατά 25% των... ασφαλιστικών εισφορών «χωρίς κανέναν κίνδυνο για τα οικονομικά των ταμείων»!!! Πρόκειται περί χυδαίου εμπαιγμού που προσβάλλει ακόμη και τη νοημοσύνη των Ελλήνων.


Η κυβέρνηση, αφού μείωσε ήδη τις αμοιβές των νοσοκομειακών γιατρών, τώρα προαναγγέλλει ότι θα τους βάλει να κάνουν και... δωρεάν εφημερίες (!) ή να παύσουν να κάνουν εφημερίες, αφήνοντας τους ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων να... πεθαίνουν από το απομεσήμερο και μετά!


Δεν ωφελεί σε τίποτα να υποκρινόμαστε. Η ουσία είναι πως η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι φορέας της ακραίας νεοφιλελεύθερης αντίληψης βάσει της οποίας πρέπει να φτωχύνουν όλοι οι Ελληνες, να μειωθούν τα εισοδήματα όλων των εργαζομένων, ώστε να γίνει η Ελλάδα... «ανταγωνιστική», επειδή θα έχει εξαθλιωμένο λαό με άθλιους μισθούς. Η οικονομική καταρράκωση ως... σοσιαλισμός του 21ου αιώνα κατά Γιώργο Παπανδρέου...


Χάνει τη στήριξη όλων των στρωμάτων


Βαρύτατο πλήγμα κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου συνιστά το φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου εναντίον της πολιτικής της. Εχοντας απολέσει ήδη τους εργαζόμενους και μεγάλα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων, τώρα χάνει και τους πιστούς. «Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη, αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας... Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων - δανειστών μας» αναφέρει το φυλλάδιο των ιεραρχών, οι οποίοι δεν διστάζουν να καταγγείλουν «μια ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού».


Δελάστικ Έθνος 


http://citypress-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_8487.html 

Σχόλια

  1. Γιατί Ο Γιωργάκης μοιράζει την Ελλάδα σε Τούρκους κλπ.
    Ποια οικογένεια έχει αναλάβει την τύχη της χώρας μας στα χέρια της;
    "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".
    Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.