Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Δημαράς: Οι κυβερνώντες τη χώρα παλινδρομούν, ψεύδονται , λανθάνουν και πάντως δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους προς τον ελληνικό λαό.

Αθήνα 22/12/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αυτή η υπέροχη πατρίδα μας μπορεί να πωλείται ως υποθηκευμένη κατασκευή σε αισχροκερδούντες , αλητήριους των πολυεθνικών και των μεγαλοτραπεζιτών ;» Το ερώτημα έθεσε χθες στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς , απαντώντας ταυτόχρονα με ένα μεγάλο «ΟΧΙ», κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2011.
Είπε, μεταξύ άλλων ότι, «οι κυβερνώντες τη χώρα παλινδρομούν, ψεύδονται , λανθάνουν και πάντως δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους προς τον ελληνικό λαό. Στραγγαλίζουν την ήδη επιβαρυμένη ελληνική οικονομία υποτάσσοντάς την στους όρους του μνημονίου με ψευδή προσχήματα, ενώ καταδικάζουν σε υποβάθμιση την ελληνική κοινωνία. Στο όνομα της οικονομικής κρίσης της χώρας, κάνουν εκπτώσεις σε ατομικά, κοινωνικά και πιθανότατα κυριαρχικά δικαιώματα».
Καλούμαστε να εγκρίνουμε ή να απορρίψουμε, τόνισε στην ομιλία του , τον σκληρότερο, πιο απάνθρωπο και πιο αντικοινωνικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε ποτέ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος δεν είναι δικός μας και είναι καταναγκαστικός. Και πρόσθεσε : «Εχουμε φτάσει να λατρεύουμε σαν θρησκευτικό δόγμα την αντίληψη των αγορών, αγνοώντας πως εδώ δεν είναι η Wall Street, αλλά το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σας το επαναλαμβάνω, το Ελληνικό Κοινοβούλιο! Και οι Ελληνες πολίτες δεν είναι μετοχές!»
Ο Γιάννης Δημαράς στηλίτευσε το θέμα της κομματικής πειθαρχίας σε σχέση με τη συνταγματική ελευθερία των βουλευτών και δήλωσε τέλος ότι :
«Δεν είναι δυνατόν να έχει το προνόμιο ο πρωθυπουργός της χώρας να αποπέμπει από την κοινοβουλευτική ομάδα και να διαγράφει βουλευτές που διαφωνούν είτε με τον προϋπολογισμό είτε με το μνημόνιο και μάλιστα την ώρα που διεξάγεται ακόμη η συνεδρίαση της Βουλής και δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν είναι προνόμιο του πρωθυπουργού , αλλά είναι προνομία του Ελληνικού Λαού , ο οποίος αποφασίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.