Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Η χρυσή ευκαιρία

Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ… Θα έπρεπε να αισθανόμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι από το γεγονός αυτό. Οταν μάλιστα το ευχάριστο συναίσθημα προκύπτει από πράξη διπλωματική των αδελφών Κυπρίων. Η Λευκωσία συνήψε συμφωνία με το Ισραήλ, ώστε να καθορισθεί η ΑΟΖ ανάμεσα στα δύο κράτη. Και πολύ καλά έπραξε. Αψήφησε τον Τούρκο και προχώρησε με γνώμονα το συμφέρον της.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ εδώ στη χώρα μας δεν γίνεται. Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι δείχνει ευαισθησία στα εθνικά μας θέματα. Οτι τα χειρίζεται με βάση το συμφέρον μας και μόνον. Θα συμφωνούσαμε αν κάθε λίγο και λιγάκι δεν φαινόταν καπνός… στην ατμόσφαιρα. Αν δεν προέκυπταν μικρά ή μεγάλα θέματα, τα οποία έχουν οδηγήσει και καλοπροαίρετους στο συμπέρασμα ότι υπάρχει φωτιά. Ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρεί με ταχείς ρυθμούς στη διαπραγμάτευση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Γιατί δεν γίνονται οι απαιτούμενες κινήσεις ώστε να τελειώσει το θέμα με την Αλβανία που είχε ουσιαστικά κλείσει
και φυσικά να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι το Ισραήλ αυτή τη δεδομένη στιγμή κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να δείξει την πυγμή του απέναντι στην Αγκυρα.

Ο ΑΞΟΝΑΣ Αθήνας, Λευκωσίας, Τελ Αβίβ, που κάποτε θα φαινόταν όνειρο απατηλό, σήμερα πλέον δείχνει εφικτός και είναι αναμφίβολα προς το συμφέρον της Ελλάδας. Σήμερα δείχνει ότι θα μπορούσε να περπατήσει, αρκεί η κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα. Και τέλος, πραγματικά χαιρόμαστε που η αρθρογραφία της εφημερίδας συζητείται στη Βουλή. Είμαστε βέβαιοι ότι, διαβάζοντας τον Ελεύθερο Τύπο, κάποιοι, που κοιμούνται σήμερα τον ύπνο του δικαίου θα ξυπνήσουν και θα αλλάξουν ρότα, ώστε να μην απολέσουμε κάθε… κυριαρχικό μας δικαίωμα.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=16521&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.