Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση

Λίγο πριν ανακοινωθούν τα μέτρα – σοκ για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα να μας το θυμηθείτε: Τα ψωμιά της κυβέρνησης είναι λίγα. Η κοινωνία δεν αντέχει τέτοιον εργασιακό Μεσαίωνα. Δεν αντέχει την εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή την απίστευτη μείωση των μισθών των εργαζομένων, την ίδια ώρα που τα προϊόντα και οι υπηρεσίες παραμένουν στα ίδια επίπεδα.
Η τραγική φιγούρα της Λούκας Κατσέλη έξω από τη Βουλή είναι ενδεικτική του τι αποφάσισε η κυβέρνηση. Με δικαιολογίες και νέα ψέμματα δεν μπορεί να σταθεί μια τέτοια ανάλγητη κυβέρνηση.
Όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού για τον κόσμο, όταν δηλαδή θα καλέσει ο επιχειρηματίας κάθε εργαζόμενο για να του κόψει το μισθό κατά 200-300-400 ευρώ και την ίδια στιγμή ο εργαζόμενος δεν θα έχει να μεγαλώσει τα παιδιά του, να πληρώσει τα σχολεία του, να πληρώσει τα δάνειά του, τότε θα δει ο κ. Παπανδρέου και την άλλη πλευρά της κοινωνίας.
Ας ρίξει μια ματιά τι γίνεται στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή όπου τα αγγλάκια τα κάνουν γυαλιά καρφιά μόνο και μόνο για τις αυξήσεις στα δίδακτρα.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα όταν θα μετατραπεί σε… Ζιμπάμπουε.
Θυμηθείτε αυτά που σας γράφαμε πριν μερικές εβδομάδες. Θα παίζει ο κόσμος βελάκια με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, τον Λοβέρδο, την Κατσέλη, τον Πάγκαλο, Μόνο που δε θα έχει απλά τις φωτογραφίες τους. Θα ζητά και τα κεφάλια τους.
Αλλά το θέμα δεν είναι να πέσει αυτή η άθλια κυβέρνηση. Αλλωστε, μόλις σήμερα έγινε το πρώτο βήμα με την ΠΑΣΚΕ του ΟΣΕ να αποχωρεί από το κόμμα καταγγέλλοντάς το. Το θέμα είναι να διαλυθεί αυτή η απίστευτη νοοτροπία των πολιτικών που κάνουν συμφωνίες με τους επιχειρηματίες για να προσφέρουν έναν εργασιακό Μεσαίωνα.
Έτσι, η πτώση της κυβέρνησης είναι μάλλον το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Θα γίνει σύντομα. Το ζήτημα είναι πώς θα γίνει: Με ηρεμία ή με νέα Δεκεμβριανά.
Δείτε κι αυτό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.