Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Προβλέπουν διάλυση του ευρώ ή έξοδο χωρών της περιφέρειας

Ο «γκουρού» των αγορών, Τζιμ Ρότζερς, δήλωσε ότι η διαχείριση της κρίσης χρέους είναι κακή και θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ευρώ σε 10 με 15 χρόνια

Διάλυση του ευρώ ή έξοδο από αυτό χωρών της περιφέρειας προβλέπουν οι διαχειριστές μεγάλων επενδυτικών ταμείων.

Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το πρακτορείο Reuters ο δισεκατομμυριούχος «γκουρού» των αγορών, Τζιμ Ρότζερς, δήλωσε ότι η διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους είναι κακή και θα μπορούσε να έχει ως επακόλουθο το τέλος του κοινού νομίσματος σε 10 με 15 χρόνια από σήμερα.
Ο επικεφαλής επενδύσεων στο ταμείο Consilium Investment Management, Τζόζεφ Μπάιντερ, έκανε από την πλευρά του γνωστό στο Bloomberg πως στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία θα αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους και θα αφήσουν το ευρώ, ενώ ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, επικεφαλής της Pimco (του μεγαλύτερου fund ομολόγων στον κόσμο), είπε στη τηλεόραση του CNBC ότι η Πορτογαλία πιθανότατα θα ζητήσει βοήθεια από ΕΕ/ΔΝΤ και ορισμένες χώρες θα εγκαταλείψουν το ευρώ, στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς οι οικονομίες τους αποκλίνουν από την οικονομία της Γερμανίας.

Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε εξάλλου δηλώσεις του κ. Ντομίνγκο Καβάλο, υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής που παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2001, όταν η χώρα του χρεοκόπησε, βάσει των οποίων, το ΔΝΤ και η ΕΕ πρέπει να αγοράσουν όλο το χρέος της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, σε τιμές αγοράς σε μία διαδικασία συντεταγμένης αναδιάρθρωσής του.
«Αν δεν κάνουν (η ΕΕ και το ΔΝΤ) κάτι επιπλέον πιο γρήγορα, αυτό μπορεί να βλάψει τις κυβερνήσεις, επειδή οι πολίτες σε αυτές τις χώρες δεν θα αντέξουν τον αποπληθωρισμό και την ύφεση, που συνοδεύουν τη δημοσιονομική προσαρμογή», είπε ο κ. Καβάλο, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει πολιτική κρίση με ακραίο τρόπο, όπως συνέβη στην Αργεντινή».
Κ. Κοσμά

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=45876957

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.