Δεν μπορούμε να αφήνουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει την χώρα

Καθώς όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – συνδικάτων, αλλά και … κυβέρνησης – σκληρού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ζητά πάλι την συναίνεση των πολιτικών αρχηγών, ενώ την ίδια στιγμή προωθεί για ψήφιση στην Βουλή το νομοσχέδιο που ανατινάζει τις  εργασιακές σχέσεις και ΔΕΚΟ. Είναι λοιπόν μάλλον απίθανο να βρει ανταπόκριση στο αίτημα συναίνεσης, αφού ακόμα και τα …εξαπτέρυγα το σκέφτονται.
Ο Αντώνης  Σαμαράς με σημερινές συνεντεύξεις του δεν αφήνει κανένα περιθώριο και ξεκαθαρίζει ότι δεν προσφέρει συναίνεση σε μέτρα που έχουν ήδη αποτύχει.
«Συναίνεση σε μια πολιτική που έχει πέσει έξω σε όλα και έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα δεν πρόκειται να δώσω. Άλλωστε και η κοινωνία αυτό ζητάει. Να αλλάξουμε πολιτική ώστε να υπάρξει ανάκαμψη».
«Συναίνεση για την ασφυξία της ελληνικής οικονομίας δεν μπορώ να δεχθώ. Άμεση προτεραιότητα μας είναι η ανάκαμψη. Γιατί όσο δεν υπάρχει ανάκαμψη, η κυβέρνηση φέρνει διαρκώς μέτρα σκληρά και άδικα, που και την οικονομία βουλιάζουν και τους πολίτες θα φέρουν σε απόγνωση. Σε αυτήν την πολιτική λέω ξεκάθαρα “όχι”».
Χαρακτηρίζει επίσης  λάθος από οικονομική άποψη και άδικο κοινωνικά το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.
«Δεν πλήττουν στοχευμένα τη σπατάλη, χτυπούν οριζόντια τους πάντες. Δεν αποκαθιστούν ευελιξία, δημιουργούν απορύθμιση. Δεν μειώνουν το έλλειμμα, θα το αυξήσουν… πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων είχε κάνει το κουμάντο του, είχε αναλάβει υποχρεώσεις, τώρα όλοι αυτοί είναι στον αέρα».
Δεδομένης λοιπόν της αρνητικής έκβασης των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς της Τρίτης, το μεγάλο ερώτημα είναι τι γίνεται μετά.
Το κλίμα είναι πολύ βαρύ και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.  «Η ακολουθούμενη πολιτική δεν λύνει τα προβλήματα… όσα κερδίζουμε από τις περικοπές τα τρώει η ύφεση», λέει ο Σαμαράς. Κάθε μήνας που περνάει με την κυβέρνηση Παπανδρέου επιδεινώνει περισσότερο την κατάσταση και οδηγείται  σε πλήρες αδιέξοδο. Αυτό δεν μπορεί όμως να συνεχισθεί εσαεί. Γιατί από κάποιο σημείο και μετά θα είναι αδύνατη κάθε απόπειρα ανάκαμψης. Θα πέτουμε συνεχώς στην άβυσσο. Πότε τοποθετείται το κρίσιμο αυτό σημείο;  Τον Ιούνιο. Από εκεί και πέρα δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα, υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Το σκηνικό περιπλέκει η έκδηλη πλέον ανησυχία σε ΔΝΤ και Ευρωζώνη για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της κρίσης και στο κλείσιμο των μετώπων που ανοίγουν καθημερινά – και ίσως γι αυτό και μόνο μας ηρθαν ο Στρος Καν και ο Όλι Ρεν.
τα σημάδια πολιτικής «κόπωσης» που εμφάνισε η Αθήνα μετά τον Αύγουστο.
Τι σημαίνουν όλα αυτά αγαπητοί αναγνώστες;
  1. Πρώτον  ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει ηρωική  έξοδο, με εκλογές, ή με άλλο τρόπο όπως θα εξηγήσουμε στην συνέχεια. Επειδή ούτε μπορεί, ούτε θέλει να αντιμετωπίσει μόνος του τις συνέπειες
  2. Η ΝΔ περνάει  σε φάση δυναμική αντιπολίτευση, όπως άλλωστε δείχνουν οι τελευταίες πρωτοβουλίες του προέδρου της (Συνταγματική Αναθεώρηση, εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα Εθνικά Θέματα κλπ). Επειδή δεν μπορεί να αφήσει άλλο το ΠΑΣΟΚ να καταστρέφει την χώρα.
http://www.antinews.gr/?p=75652

Σχόλια