Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ του κράτους να διαφυλάξει το στοιχειωδέστερο των δικαιωμάτων των καταναλωτών, να μην τους κλέβουν, μπορεί να ήταν ανεκτή σε άλλες εποχές, σήμερα όμως είναι εξοργιστική.

Ο Ρόβλιας και οι κλέφτες

MΙΧΑΛΗΣ ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ

Στη χώρα με την ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης, λόγω της εφαρμογής του σκληρότερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει ποτέ εφαρμοστεί, εάν διατυπώνονταν καταγγελίες (όχι για πρώτη φορά, όχι από ένα φορέα) για ελλειμματικές παραδόσεις βενζίνης, ο υπουργός δεν θα μπορούσε εύκολα να διαπιστώνει πόσο δύσκολο είναι να εντοπίσει τα παράνομα μηχανάκια, δεν θα πιθανολογούσε ότι το φαινόμενο δεν είναι εκτεταμένο και δεν θα υποσχόταν αυστηροποίηση των ποινών στο μέλλον, όπως έκανε χθες ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας.
ΕΑΝ Η ΧΩΡΑ αυτή δεν ήταν η Ελλάδα, θα είχε παραιτηθεί. Η αδυναμία του κράτους να προφυλάξει τους καταναλωτές είναι υπαρκτή επί σειρά ετών, δεν προέκυψε τώρα - η διαφορά είναι ότι τώρα η ανοχή είναι μηδενική απέναντι σε μια κυβέρνηση που επέβαλε το πιο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας. («Δεν έχω ξαναδεί χώρα να πραγματοποιεί τέτοια προσαρμογή», έχει πει ο… απεσταλμένος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν, σε πρόσφατη συνέντευξή του). Στη χώρα όπου έχει έρθει το ΔΝΤ, οι πολίτες έχουν φορολογηθεί αγρίως, χρυσοπληρώνουν τα πάντα με πληθωρισμό ρεκόρ, πολλοί είναι άνεργοι, περισσότεροι χάνουν εισοδήματα και όλοι φοβούνται για το μέλλον, δεν «χωνεύονται» εύκολα δηλώσεις σαν τις χθεσινές του κ. Ρόβλια.
Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ του κράτους να διαφυλάξει το στοιχειωδέστερο των δικαιωμάτων των καταναλωτών, να μην τους κλέβουν, μπορεί να ήταν ανεκτή σε άλλες εποχές, σήμερα όμως είναι εξοργιστική.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=16865&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.