Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Το Διαδίκτυο, η ΝΔ και οι νέες μορφές αγώνα

Ζούμε σε μια εποχή που οι λέξεις “κομματικά γραφεία”,  “κομματικά μέλη” και “κομματική οργάνωση” προκαλούν αποτροπιασμό στον κόσμο. Όλοι αντιλαμβάνονται επίσης ότι έχουν ξεπεραστεί οι παραδοσιακές μορφές οργάνωσης και πάλης. Όλοι ξέρουμε επίσης – άσχετα αν το ξεχνούν ορισμένες νεόκοπες στελεχάρες στην Ρηγίλλης – ότι ο Σαμαράς εκλέχτηκε αρχηγός της ΝΔ από αυτο – οργανωμένες μειοψηφίες που έγιναν πλειοψηφία επειδή συντονίστηκαν μεταξύ τους από το Διαδίκτυο. Η κυρίαρχη τάση είναι λοιπόν τα social media κι εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος της η ΝΔ.
Και για να μην λέμε πολλά ιδού μια σοβαρή πρόταση αναγνώστη μας:
Δημιουργία portal με κάθετη δομή έτσι ώστε για κάθε Νομό και δήμο ο κάθε ένας φίλος, μέλος, πολίτης να μπορεί να καταθέτει την άποψή του για θέματα γενικότερου, ή τοπικού ενδιαφέροντος. Τα φαξ και οι επιστολές δεν είναι διαδραστική και άμεση συμμετοχή. Τα δε μέλη δεν χρειάζεται να ψηφίζουν σε κάλπες και χρονοβόρες διαδικασίες, απλά κωδικός και όνομα με απλό τσεκάρισμα επιλογών και προτάσεις ονομάτων.
Οικονομία και αμεσότητα, μην πάμε να κάνουμε τη ΝΔ κόμμα με οργανώσεις σαν το ΠΑΣΟΚ, αλλά να ανοίξουμε στη κοινωνία το βήμα επικοινωνίας.
Τα παράθυρα των ΜΜΕ είναι ξεπερασμένα και απαξιωμένα στη συνείδηση του κόσμου (για αυτό λυσσάνε και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ εναντίον του διαδικτύου). Αυτό φοβούνται και αυτό πρέπει να προβάλλει και να αναδείξει ο Σαμαράς τον κόσμο.
Δεν παίζεις το παιχνίδι με τους κανόνες των αναδόχων δημοσίων έργων, ας δώσει βήμα και φωνή σε 800.000 κόσμο και όποιος θέλει ας δημιουργήσει κόμματα και όσες εξεταστικές λάσπης θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.