Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Ν.Δ. κ. Μιχ. Γιαννάκη σχετικά με την απόφαση επιλογής του μοντέλου «Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς»

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την απόφαση επιλογής του μοντέλου «Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς», σύμφωνα με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, έστω και αργά, αντελήφθη ότι στο πλαίσιο των Κοινοτικών Οδηγιών για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η επιλογή του “Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς” είναι η πλέον συμφέρουσα λύση, με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για την κοινωνία, αλλά και για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Παρά τις αρχικές καθυστερήσεις και παλινωδίες, η κυβέρνηση υιοθετεί τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, που διαπραγματεύτηκαν και πέτυχαν την ένταξη του “Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς” στην οδηγία 2009/72/ΕΚ ως ισοδύναμο μοντέλο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Οφείλει να αντιληφθεί η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την κρίση, αν η Κυβέρνηση χτίσει, χωρίς μεμψιμοιρίες, στο θετικό έργο που παρέλαβε από την προηγούμενη. Και, βεβαίως, στις προτάσεις που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για την ανάταξη και την ανάπτυξη της Οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.