Δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε ο κ. Πολ Τόμσεν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και υπεύθυνος για το πρόγραμμα της Ελλάδας, μιλώντας χθες στο συνέδριο του Economist.
Εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να περικοπούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις, ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για τον περιορισμό της σπατάλης και της φοροδιαφυγής.
Μάλιστα όταν η κ. Μέγκαν Γκριν, του περιοδικού The Economist, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέχρι το 2012 κάνοντας «hair cut» 35%, ο κ. Τόμσεν πήρε τον λόγο και τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν οδυνηρό, διαφωνώντας κάθετα με αυτή τη λογική, ενώ την ίδια θέση κράτησε και η κ. Ελγκα Μπραντς της Morgan Stanley.
Ο κ. Τόμσεν ζήτησε να υπάρχει ευρύτερη πολιτική συναίνεση ώστε να επιτευχθούν οι αλλαγές, ενώ χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας όσους προτείνουν «μαγικές λύσεις» για την επίλυση των προβλημάτων.
Ο κ. Β. Ράπανος, πρόεδρος της ΕΤΕ και της ΕΕΤ, αναφέρθηκε στην ανάγκη για «δικαιότερο και αποτελεσματικότερο φορολογικό πλαίσιο».
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.