Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Αφοπλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με πρόσχημα την οικονομία;

Επανέρχονται σήμερα στον φιλοκυβερνητικό τύπο ρεπορτάζ που προετοιμάζουν το έδαφος για σημαντικές περικοπές στις ΕΔ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι κυοφορούμενες περικοπές σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό βαφτίζονται “νοικοκύρεμα” και ο αφοπλισμός χρωματίζεται με το politically-correct “μετατροπή των ΕΔ σε μικρές και ευέλικτες”.
Πιο συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα φέρουν ανώνυμους..”επιτελείς του Πενταγώνου” να εισηγούνται την μείωση της οροφής αρμάτων μάχης του ΕΣ (από 1700 σε περίπου 1100), μείωση της οροφής των ΤΟΜΠ (σε περίπου 1900), κατάργηση της 1ης Στρατιάς, καθώς και 9-10 βαρέων σχηματισμών μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η 20η ΤΘ Μεραρχία (Καβάλα), η ΜΕΡΥΠ (Λαμία) και η 5η Μεραρχία ΠΖ στην Κρήτη, επιδιώκοντας μια συνολική μείωση σε προσωπικό KAI μέσα της τάξης του 30%!
Σε ότι αφορά την ΠΑ γίνονται “εισηγήσεις” για κατάργηση αρκετών Σμηναρχιών Μάχης (Τυμπάκι, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Αγρίνιο) και απόσυρση μαχητικών όπως τα Α-7 , γεγονός που θα σημάνει και την κατακόρυφη πτώση της οροφής μαχητικών πολύ κάτι του ορίου των 300 α/φ, σε περίπου 250 μαχητικά.
Για το ΠΝ επεξεργάζονται την κατάργηση των Ναυτικών Διοικήσεων Αιγαίου,Ιουνίου, Βορείου Ελλάδος καθώς και την μείωση του αριθμού των φρεγατών από 14 σε 12.
Οι αναγνώστες του Εν Κρυπτώ είχαν από νωρίς σχηματίσει εικόνα για τις ιδεοληψίες που χαρακτηρίζουν την ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος στον τομέα της άμυνας (ακόμα και πριν τις εκλογές), πολύ πριν την προσφυγή στην Τρόικα, στο πρόσωπο της οποίας η κυβέρνηση ανακάλυψε το τέλειο άλλοθι για να δικαιολογήσει (μεταξύ των άλλων) τον αφοπλισμό -κυριολεκτικά- της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το παχνίδι γνωστό εδώ και μήνες, οι στόχοι της κυβέρνησης επίσης. Ίσως δεν είναι πολύ αργά να αποτραπούν οι προοιωνιζόμενες εξελίξεις, αν η δημοσιοποίησή τους είναι ευρεία και η αντίδρασή του κόσμου έντονη..

http://www.antinews.gr/?p=74668

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.