Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

«Νάρκη» χρέους 2,5 εκατ. ευρώ στην αιρετή περιφέρεια ΘεσσαλίαςΣτα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα χρέη της ΚΕΚΑΝΕΜ, εταιρείας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Οι 19 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί 4.5 μήνες καθώς, όπως αναφέρουν, καμία υπόσχεση που τους είχε δοθεί πριν τις περιφερειακές εκλογές για καταβολή των δεδουλευμένων δεν έχει εκπληρωθεί μέχρι τώρα. Μεγάλο άνοιγμα παρουσιάζει η χρήση του 2009 όταν η εταιρεία «έγραψε» ζημίες 890 χιλιάδες ευρώ. Ανάλογη αναμένεται η εικόνα και φέτος.


Την κατάσταση αυτή παρουσιάζει η ΚΕΚΑΝΕΜ σήμερα, όπως με ενημέρωσαν η διοίκηση της εταιρείας και οι εργαζόμενοι, κατά την επίσκεψή μου στην ΚΕΚΑΝΕΜ για να ενημερωθώ προσωπικά.


Ζήτησα αναλυτικά στοιχεία καθώς και όλες τις προγραμματικές συμβάσεις που συνήψε η ΚΕΚΑΝΕΜ τα τελευταία χρόνια, μίλησα για «νάρκη χρέους στην αιρετή περιφέρεια», ενώ ξεκαθάρισα:
«Δεν υποκύπτουμε στη γοητεία της αβασάνιστης επίρριψης ευθυνών. Ωστόσο, απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και καθαρές κουβέντες απ’ όλους».


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο οι υποχρεώσεις της ΚΕΚΑΝΕΜ όπως και όλων των αναπτυξιακών εταιρειών των σημερινών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της Θεσσαλίας μεταφέρονται στην αιρετή περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.