Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Κι άλλη ερώτηση για διοριστέους εκπαιδευτικούς ΑΣΕΠ 2008

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗ-ΣΠΕΝΤΖΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: Διορισμός εκπαιδευτικών επιτυχόντων ΑΣΕΠ
Πρόσφατα, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εγκύκλιος (ΔΙΠΠ/Φ.2.9./29/οικ.22433/20.10.2010) με αποδέκτη και το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 10 παρ. 2 του Ν. 3833/2010. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες ΑΣΕΠ των οποίων τα αποτελέσματα εκδόθηκαν μέχρι 31.12.2009 διορίζονται σταδιακά, βάσει της σειράς επιτυχίας τους, κατά το β εξάμηνο του 2010 μέχρι και 31.12.2012. Στην κατηγορία των δικαιούμενων να διοριστούν ανήκουν και οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί κατά το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008.
Αξίζει δε να σημειωθεί ο μεγάλος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που, κατά τη φετινή χρονιά, αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης αλλά και τα διαπιστωμένα κενά σε θέσεις διδασκαλίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ερωτάται, συνεπώς, η κα Υπουργός:
  • Ποια μέτρα λαμβάνει για την πλήρη εφαρμογή του άρθρου 10 παρ. 2 του Ν. 3833/2010 και της σχετικής εγκυκλίου που αφορά την απορρόφηση εκπαιδευτικών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, ώστε να καλυφθούν τα διαπιστωμένα κενά στα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και να εξασφαλίσουν οι εκπαιδευτικοί το νόμιμο δικαίωμα διορισμού τους.
Αθήνα 22.12.2010
Η ερωτώσα βουλευτής


ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΣΠΕΝΤΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.