Tι θα γίνει κ.Υπουργέ με το Νοσοκομείο Θηβών ;;

Αναφορικά με την τεταμένη κατάσταση που παρατηρείται στο Νοσοκομείο Θήβας και την παραίτηση μελών του ΔΣ, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Κανάλι 9, ο κύριος Λοβέρδος δήλωσε ότι μέχρι τον Μάρτη του 2011 θα είναι λογιστής της Υγείας και μετά θα αναλάβει καθήκοντα Υπουργού.
Είναι προφανές όμως ότι η Υγεία χρειάζεται Υπουργό.
Και αφετέρου ότι σαν λογιστής απέτυχε παταγωδώς, καταφεύγοντας στην εύκολη λύση.
Οι περικοπές που επιφυλάσσει για τα δημόσια νοσοκομεία αποδεικνύουν ότι έχει υποταχθεί πλήρως στις απαιτήσεις του Μνημονίου και της Τρόικας, αδιαφορώντας για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας.
Οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις για υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την τοπική κοινωνία.
Καλώ τον Ιατρικό Σύλλογο της Θήβας, τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΓΝ Θηβών, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους συναδέλφους βουλευτές της συμπολίτευσης και τους πολίτες της περιοχής σε ένα κοινό αγώνα απέναντι στις μεθοδεύσεις και την αδιαλλαξία του Υπουργού, ο οποίος με την στάση του, υποχρεώνει σε παραίτηση τα στελέχη που η ίδια του η κυβέρνηση διόρισε και οι οποίοι αδυνατούν να εφαρμόσουν την παράλογη και απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης.
Η τοπική κοινωνία, όμως, δεν είναι διορισμένη για να υποχρεώνεται σε παραίτηση από τα δίκαια αιτήματά της. Γιατί οι συνέπειες από την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αφορούν όλους εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε στην περιοχή.
Για τον λόγο αυτό καταθέτω άμεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό, προκειμένου να απαντήσει στα ακανθώδη ερωτήματα:

-Επιδιώκει ή όχι την έμμεση υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θηβών;
-Γνωρίζει την τραγική κατάσταση στην οποία περιέρχεται η δημόσια υγεία στην πόλη της Θήβας και την ευρύτερη περιοχή με την διάλυση του Νοσοκομείου και την υποβάθμιση του σε Κέντρο Υγείας;
-Καταλαβαίνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πόσους ασθενείς εξυπηρετεί το ΓΝ Θηβών και σε ποιες περιοχές;
-Αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο Υπουργός την σημασία της γεωγραφικής θέσης του νοσοκομείου;»

Σχόλια