Διαχείριση "σοσιαλιστικού κολχόζ" στα σχολικά κυλικεία ! "Σύντροφε μια τυρόπιττα please!"


Θυμάστε το κυλικείο που είχαμε στο σχολείο;
Εγώ θυμάμαι την κ.Βούλα στη Φλώρινα. Πεντακάθαρη, άψογη, μας είχε όλους σαν παιδιά της.
Τη βλέπω στο δρόμο, συνταξιούχα πιά και τη χαιρετώ πάντα με αγάπη, καθώς είναι κομμάτι των ανέμελων παιδικών χρόνων μου.
Σαν την κ.Βούλα, υπάρχουν 5.500 χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα, που λέγονται επίσημα "εκμεταλλευτές σχολικών κυλικείων".
Είναι οι άνθρωποι, που τρέχουν "και δε φτάνουν", όταν χτυπήσει το κουδούνι, για να εξυπηρετήσουν σε 10 λεπτά, 50  και 100 και...

 παραπάνω παιδιά.
Εδώ και μερικά χρόνια, κάποιοι μανδαρίνοι, τους επέβαλλαν καμιά πεντακοσαρια υποχρεώσεις, ταμειακές μηχανές, περαιώσεις, ΤΕΒΕ, υγιεονομικά, πυροσβεστικές, εγκεκριμένους καταλόγους, σεμινάρια ΕΦΕΤ, ειδική εκπαίδευση, ρήτρες, ποινές, πρόστιμα κ.π. 
Λες και είναι ...ο Κόκκαλης ή η VODAFONE.
Χθες διαβάσαμε ένα νομοσχέδιο, μνημείο ανοησίας!

"Αραβική πίτα αντί για καπνιστή γαλοπούλα
Αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας στα σχολικά κυλικεία με τροπολογία που καταθέτει το υπουργείο Υγείας στη Βουλή ", γράφει το ΒΗΜΑ.

Αντί για αναψυκτικά, τα κυλικεία θα πουλάνε ...Milkshakes, που μάλιστα θα παρασκευάζονται επί τόπου. Ακριβώς! Θα ορμάνε 100 παιδιά μαζί κι εκείνη την ώρα η κυρία Βούλα, μέσα σε 3 λεπτά, θα παρακευάσει 100 Milshakes, θα κόψει παράλληλα 100 αποδείξεις λιανικής πώλησης, θα δώσει ρέστα σε 100 παιδιά....
Έχουν δουλέψει ποτέ αυτοί οι άνθρωποι; Έχουν δει από κοντά ανθρώπους να δουλεύουν;

Αμ, η άλλη παπαριά!
"Σε περίοπτη θέση θα βρίσκονται η αραβική πίτα, οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, το μέλι με ταχίνι, το τυρί σε μερίδες και η πίτα για σουβλάκια, η οποία όμως θα παρασκευάζεται σε διαπιστευμένο εργαστήρι."
Τι διάολο πίνουν εκεί στα Υπουργεία;
Το μεγάλο show όμως είναι η "Κοινωνικοποίηση" των κυλικείων, που θα είναι "αυτοδιαχειριζόμενα από συλλόγους γονέων και τους μαθητές"!!!
Ναι, θα βγάζουν πρόγραμμα οι γονείς: τη Δευτέρα σφουγγαρίζει η μαμά του Τοτού, την Τρίτη ξεπαγώνει τις ...πίτες για σουβλάκια ο Γιαννάκης, την Πέμπτη γράφει τα λογιστικά βιβλία ο Νικολάκης, την Παρασκευή τα χαράματα πηγαίνει στο κυλικείο ο μπαμπάς του Χρηστάκη, για να παραλάβει τις τυρόπιττες με τα λίγα λιπαρά.
Κολχόζ !
Κιμπούτζ!
Δημόσιες υπηρεσίες, μη κερδοσκοπικές θα γίνουν τα κυλικεία. Και όλο μεράκι, όρεξη και διάθεση για δουλειά θα έχουν οι "αυτοδιαχειριστές". Θα φωνάζει ο Νικολάκης: "Μαμά φέρε το βιβλίο εσόδων - εξόδων, ήρθε ο ΣΔΟΕ".
Μα τι πίνουν;
Δεν βλέπουν ότι αυτά τα γελοία μοντέλα, μας ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά μας;
Δεν βλέπουν ότι σε μια οικοδομή 20 διαμερισμάτων, δεν αναλαμβάνει κανείς να διορθώσει τη χαλασμένη πόρτα, τη βάνα που τρέχει στον ακάλυπτο, ενώ οι μισοί είναι ...φεσατζήδες και οι άλλοι μισοί δεν πατάνε στις συνελεύσεις;
Αλλά το κλού της σοσιαλιστικής προοπτικής είναι στο εξής ...σοσιαλιστικό:

Ειδική διάταξη προβλέπεται και για τα καταστήματα, περίπτερα, μίνι μάρκετ και τυροπιτάδικα που λειτουργούν πέριξ των σχολείων. «Δεδομένου ότι δεν είναι εφικτό να απαγορεύσουμε τη λειτουργία των καταστημάτων ή των περιπτέρων που λειτουργούν έξω από τα σχολεία και από τα οποία τα παιδιά αγοράζουν σνακ, προτείνουμε να διατεθούν, με ευθύνη της διεύθυνσης κάθε σχολείου, ενημερωτικά έντυπα στα συγκεκριμένα καταστήματα σχετικά με την απαγόρευση πώλησης μη επιτρεπόμενων τροφίμων στα παιδιά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου» αναφέρεται στην τροπολογία.

Δηλαδή, τα κυλικεία σοβχόζ, θα πουλάνε μόνο ..ταχίνι και αραβική πίτα (που δεν τρώει με τίποτε κανένα παιδί !), αλλά τα πέριξ καταστήματα θα πουλάνε ό,τι θέλουν!!!
Απλά θα δοθούν "ενημερωτικά έντυπα", στα διπλανά σούπερ-μάρκετς, ώστε τα παιδιά που πηδάνε τα κάγκελα στο διάλλειμμα για να αγοράσουν μια τυρόπιττα, να αποθαρρύνονται από το φυλλάδιο.
Μα τι πίνουν;
Ρε, μήπως κάποιοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Πολυεθνικών των super-markets και θέλουν να βγάλουν στην ανεργία 5.500 κυλικειάρχες;

Να κλείσουμε σοβαρά: Είναι αντιληπτή σε όλους η ανάγκη μιας νέας διατροφικής προσέγγισης των παιδιών μας. Αλλά όχι με τέτοιες γραφικότητες. Αυτό είναι δουλειά των γονέων. Εμείς, στα σπίτια μας εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας, σε μας να στείλουν τα φυλλάδια κι ας αφήσουν τις γραφικότητες, περί συλλογικής αυτοδιαχείρισης κι άλλα φαιδρά.

Δεν πιστεύουμε να βρεθεί βουλευτής που θα ψηφίσει νομοσχέδιο, που προσθέτει άλλους 5.500 άνεργους, με τέτοιες γραφικές ρυθμίσεις!

Σχόλια