O Γιάννης Μπουτάρης, η Τζούλια Αλεξανδράτου και η Μαριάννα Ντούβλη

Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ
ο Γιάννης Μπουτάρης, υπέπεσε σε ολέθριο "φάουλ", το μεγαλύτερο από αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα. Ο άνθρωπος που εκλέχθηκε επειδή ξεκαθάρισε εκατοντάδες φορές ότι "ο δήμαρχος δεν κάνει εξωτερική πολιτική" ή "να μην ανακατεύεται ο Άνθιμος στο "Σκοπιανό", αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης", απάντησε:
ΕΘΝΟΣ: Αυτή είναι προφανώς η μία πλευρά. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά η Θεσσαλονίκη μοιάζει να έχει δύο καρδιές: μία που χτυπάει αριστερά και είναι η καρδιά του Αναγνωστάκη, του Χριστιανόπουλου, ακόμα και του Κούδα, και μία άλλη που χτυπάει δεξιά. Η καρδιά του Ψωμιάδη και του Ανθιμου.
ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Ετσι είναι. Αυτό είναι, άλλωστε, και το μεγάλο στοίχημα. Κάποια στιγμή πρέπει να πείσουμε τους φανατικούς ότι τους Σκοπιανούς, για παράδειγμα, δεν μπορεί να τους έχουμε μόνο για να μας γεμίζουν τα σούπερ μάρκετ και τα ξενοδοχεία. Δηλαδή, τι μας πειράζει η διπλή ονομασία; Και, ξέρετε, ποια είναι η μεγάλη πρόκληση για μένα; Θέλω αυτές τις δύο καρδιές που λέτε, τις δύο ψυχές της Θεσσαλονίκης, να τις φέρω πιο κοντά. Αν το καταφέρω, θα έχω κλείσει άλλον έναν κύκλο.
Αγαπητέ μου κ.Μπουτάρη,
αν και η απάντησή σας, δεν αντέχει σε κανένα σοβαρό σχολιασμό, αρχικά επειδή ανακατευτήκατε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες
φορές, ο ίδιος είπατε ότι "ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν χαράσσει εξωτερική πολιτική", σημειώνω τα εξής πολύ απλά:
 
Η συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια