Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: H υψηλή φορολογία στην Ελλάδα αποκλειστική επιλογή της Ελληνικής κυβέρνησης!!!

"Καθαρή απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης η επιλογή πολιτικής για τη μείωση του ελλείμματος. Το κράτος μέλος, φέρει την αποκλειστική ευθύνη επιλογής μέτρων για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, προκειμένου να μειώσει το χάσμα του ελλείμματος. Η Επιτροπή δεν μπορεί να υπαγορεύσει στα κράτη μέλη ποια οδό θα ακολουθήσουν ή ποιο μείγμα πολιτικής". Αυτή την απάντηση έδωσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Επίτροπος Algirdas Šemeta, αρμόδιος για θέματα φορολογίας και τελωνειακής Ένωσης-ελέγχου και καταπολέμησης της Απάτης, σε προφορική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη σχετικά με την βαριά φορολογία στην Ελλάδα.
 
Στην ερώτησή του ο Κ. Πουπάκης αναφέρει  ότι η Ελλάδα με την υπογραφή του Μνημονίου, κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης στο σύνολο των βασικών φόρων, με έναν από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ, Επιπλέον επισήμανε ότι η επιβολή της βαριάς φορολογίας στην Ελλάδα με την παράλληλη μείωση μισθών και συντάξεων δεν οδηγεί καν στην αναμενόμενη αύξηση των εσόδων, ενώ εν αντιθέσει προκαλεί περαιτέρω ύφεση και ασφυξία στην αγορά, αύξηση του ποσοστού της φτώχειας, ακρίβεια σε βασικά είδη, και δυσκολία επιβίωσης για μισθωτούς και συνταξιούχους.
 
Στη δευτερολογία του, μάλιστα, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής θίγοντας το θέμα της επιβίωσης των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και τη μείωση της επιχειρηματικότητας ζήτησε από τη Επιτροπή, σαν συμβαλλόμενο μέρος του Μνημονίου, να λάβει θέση προτείνοντας λύσεις σχετικά με την υπάρχουσα υψηλή φορολογία, η οποία έχει οδηγήσει ήδη:
·        σε κλείσιμο και μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων σε άλλες πιο συμφέρουσες φορολογικά γειτονικές χώρες,
·        και σε μείωση της εισροής επενδυτικών κεφαλαίων, επαναπατρισμού κεφαλαίων, καθώς και της επιχειρηματικότητας γενικότερα.
 
"Όπως παρατηρούμε στην πράξη, το μείγμα πολιτικής που έχει επιλέξει η σημερινή Κυβέρνηση όχι μόνο δεν οδηγεί στην ανάπτυξη που είναι σημαντικός παράγοντας για τη μείωση του ελλείμματος, αλλά αντίθετα αποδομεί τον κοινωνικό ιστό οδηγώντας πολλούς συμπολίτες μας να διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, μειώνει την αγοραστική δύναμη καθώς επίσης οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτο και μετεγκατάσταση σε άλλες πιο συμφέρουσες φορολογικά χώρες μειώνοντας ουσιαστικά την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας και εκτοξεύοντας την ανεργία στα ύψη. Εκτός λοιπόν από την δυσβάστακτη φορολογική πολιτική που ακολουθείται εις βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων, θα πρέπει η κυβέρνηση να ακολουθήσει ένα μείγμα πολιτικής τοποθετώντας τον πολίτη στο κέντρο και έχοντας ως μόνο στόχο να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη," δήλωσε σχετικά ο Ευρωβουλευτής.  
Κωνσταντίνος Πουπάκης
Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
τηλ: +32 2 28 45 260 - φαξ: +32 2 28 49 260Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.