Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Μπορεί το Facebook να αποτελέσει βάση για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης;

Ο CEO της Digital Sky Technologies, η Ρωσική εταιρεία venture capital που έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του Facebook, Zynga και Groupon, δήλωσε ότι οι επενδύσεις στο Facebook είναι τόσο μεγάλες διότι πιστεύεται ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
6 rounds iq Μπορεί το Facebook να αποτελέσει βάση για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης;Κατά τη διάρκεια συζήτησης μεταξύ του CEO της DST Yuri Milner και του CEO των Federal Media John Bettelle, ειπώθηκε ότι το Facebook είναι η εταιρεία η οποία θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο διακινείται η πληροφορία. Για την ακρίβεια το Facebook έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την πληροφορία σε τέτοιο επίπεδο όπου μπορεί μελλοντικά να γίνει η βάση για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο Milner δήλωσε ότι αυτό ενδέχεται να μην καθυστερήσει πολύ. Το Facebook θα μπορούσε να αποτελέσει μια από τις βασικές<…>
πλατφόρμες για την ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στην επόμενη δεκαετία.

Χωρίς μεγάλη ανάλυση μπορούμε να κατανοήσουμε την άποψη του Milner ο οποίος συνδέει το Facebook με την τεχνητή νοημοσύνη. Το Facebook αποτελεί την κορυφαία βάση κοινωνικών δεδομένων. Είναι η διαδικτυακή σκιαγράφηση της φιλίας, των ενδιαφερόντων, των διάφορων προσωπικοτήτων και γενικότερα της ανθρώπινης συμπεριφοράς στο Internet.
Μπορούμε λοιπόν εύλογα να συλλογιστούμε τη θέση του Milner ο οποίος είναι σε θέση να κρίνει καλύτερα τις δυνατότητες του Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.