Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Eπερώτηση του Μιχάλη Γιαννάκη για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Την απλούστευση των διαδικασιών για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και εκμηδενισμό του κόστους υπαγωγής για τους δικαιούχους ζήτησε από την αρμόδια Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης.
Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και την επικοινωνιακή καταιγίδα που ακολούθησε, η εφαρμογή του ΚΟΤ αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα και μόλις 20 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, οι 40.000 αιτήσεις υπολείπονται σημαντικά από τους υπολογισμούς για 1,2 εκ. δικαιούχους τονίζει ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε για πολλοστή φορά την υπαγωγή στο Πρόγραμμα με μια απλή Υπεύθυνη Δήλωση, αλλά και μηδενισμό του κόστους υπαγωγής στο ΚΟΤ.
Ο Μιχάλης Γιαννάκης, έχει τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της λύσης της Υπεύθυνης Δήλωσης, αλλά όπως καταγγέλει στην ερώτηση του, η κυβέρνηση ουσιαστικά αρνείται «να απαντήσει έμπρακτα στις αιτιάσεις για επικοινωνιακή χρήση του ΚΟΤ από την κυβέρνηση».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 20102

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στην Εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου»

Κυρία Υπουργέ,

Η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου αντιμετωπίζει στην πράξη σοβαρότατα προβλήματα τα οποία έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 20 μέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, σύμφωνα με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Τύπου, έχουν υποβληθεί μόλις 40.000 αιτήσεις, έναντι 1,2 εκατομμυρίων που υπολόγιζε η κυβέρνηση κατά την εξαγγελία του Προγράμματος.

Οι κανονιστικές ρυθμίσεις που εξήγγειλε ο Υφυπουργός, στο μικρό διάστημα που απομένει, αδυνατούν να επιλύσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η κυβερνητική προχειρότητα. Εγκαίρως είχαμε προτείνει την απλοποίηση των διαδικασιών, προκειμένου οι δικαιούχοι να εντάσσονται στο Πρόγραμμα με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, ώστε κατόπιν ο έλεγχος να πραγματοποιείται από τις αρμόδιες αρχές.

Επειδή η υπαγωγή στο Πρόγραμμα είναι αναγκαία μετά τις αυξήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση στο ηλεκτρικό ρεύμα,
Επειδή το κόστος που επιβαρύνει τους δικαιούχους είναι πολλαπλάσιο από τις ελαφρύνσεις που προβλέπει το ΚΟΤ,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Ποιος είναι ο τελικός αριθμός των δικαιούχων του ΚΟΤ που έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι σήμερα;
-Προτίθεται η κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για μια απλή υπεύθυνη δήλωση, ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η εφαρμογή του Προγράμματος από 1.1.2011;
-Γιατί η κυβέρνηση δεν μηδενίζει το κόστος που προκύπτει από την υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ώστε να απαντήσει έμπρακτα στις αιτιάσεις για επικοινωνιακή χρήση του ΚΟΤ από την κυβέρνηση;Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.