Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Ο πρωθυπουργός συγχέει το έλλειμμα με το χρέος!


O πρωθυπουργός οφείλει να ξέρει τη διαφορά του ελλείμματος από το χρέος, ιδιαίτερα μάλιστα όταν στην προσπάθειά του να ρίξει το ένα ανεβάζει το άλλο. Στη συνέντευξη που έδωσε στο CNN ο Γιώργος Παπανδρέου εντυπωσίασε με τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται γύρω από βασικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Μιλούσε για χρέος, εννοώντας προφανώς το έλλειμμα, με αποτέλεσμα ο συνομιλητής του να μην καταλαβαίνει τίποτα. Ρωτάει ο δημοσιογράφος: «Για να είναι απόλυτα σαφή τα πράγματα, οποιαδήποτε συζήτηση για την αναδιαπραγμάτευση του χρέους δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά σας;». Απάντηση Παπανδρέου: «Ακριβώς. Είμαι πολύ σαφής ως προς αυτό. Πιστεύουμε ότι δεν θα ξεφύγουμε από την πορεία μας τα επόμενα λίγα χρόνια κι ότι το 2012 θα έχουμε πολύ χαμηλό πρωτογενές χρέος. Και προσβλέπουμε σε ανάπτυξη το 2012. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια πολύ βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους μας». Η μετάφραση είναι όπως ακριβώς την έχει στείλει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, άρα η σύγχυση είναι... πολύ βαριά.


 http://online-pressblog.blogspot.com/2010/11/blog-post_2932.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.