Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Σχέδιο νέας αποστασίας εν εξελίξει….

Δεν υπάρχει αμφιβολία.
Αυτήν την …τεχνογνωσία διαθέτει η οικογένεια, αυτήν χρησιμοποιεί!
Θα ήταν περίεργο, να αναμέναμε κάτι διαφορετικό.
Το καινούργιο που επαγγέλθηκε η κα Μπακογιάννη, κτίζεται με συνταγές και   μεθοδεύσεις του παρελθόντος.
Πρώτα ήταν ο ….Αυγενάκης,  στη συνέχεια κάποιος άλλος φίλος της οικογένειας  και έτσι θα πορευτούν.
Θα αρχίσουν με βουλευτές, μετά με πολιτευτές, δημάρχους,….κλητήρες. Απογοητευμένους γενικώς!
Για  να παραμένουν στην επικαιρότητα και να δημιουργούν την ψευδαίσθηση δυναμικής!
Η κα. Μπακογιάννη έχει σχεδιάσει ένα πόλεμο φθοράς εναντίον της Ν.Δ. και του κ. Αντώνη Σαμαρά προσωπικώς.
Δεν έχει τίποτα καινούργιο να πεί  και νομίζει ότι μπορεί να επιβιώσει λάθρα.
Υπολογίζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο:
  1. Αυτές οι τακτικές έχουν καταδικαστεί να παραμένουν στη ζωντανή μνήμη του ελληνικού λαού. Είναι ταυτισμένες με περιόδους ανωμαλίας. Θυμίζουν εφιάλτες.
  2. Υποτιμά τον  Αντώνη Σαμαρά. Τον είχε υποτιμήσει και πέρυσι, αλλά μυαλό δεν έβαλε!
  3. Προσβάλει και περιφρονεί τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Αν ο κ. Σαμαράς σκεφτόταν πώς να συσπειρώσει τη βάση της Ν.Δ, ας μην …ανησυχεί! Βρέθηκε η λύση!
  4. Της διαφεύγει  μια ….μικρή λεπτομέρεια: όσο αποχωρούν  από τη Ν.Δ. στελέχη με τέτοια νοοτροπία και τέτοιες φιλοδοξίες, τόσο πιο  διάπλατα ανοίγουν οι πόρτες για το νέο που πολύ έχει ανάγκη η παράταξη!
  5. Απαξιώνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος αφού ναρκοθετεί την έννοια της λαϊκής αντιπροσώπευσης.  Οι βουλευτές εκλέγονται με τα κόμματα, δεν κατέρχονται στις εκλογές ως ανεξάρτητοι.
  6. Η τακτική που υιοθετεί η κα. Μπακογιάννη, δεν αφορά μόνο τη Ν.Δ. Αφορά τη λειτουργία της δημοκρατίας μας στο σύνολό της για αυτό και η προσπάθειά της είναι καταδικασμένη.
  7. Τέλος, αν και απεχθάνομαι τις θεωρίες συνωμοσίας, θα μου επιτραπεί να διατηρήσω μερικές επιφυλάξεις κατά πόσο αυτή η προσπάθεια φθοράς της Ν.Δ. δεν σχετίζεται με τη θέση του κ. Σαμαρά εναντίον του Μνημονίου.
Χθες ο Αντώνης Σαμαράς έδρασε αστραπιαία και έδειξε ότι δεν χαμπαριάζει. Και είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνει άτεγκτος και με όποιους άλλους θελήσουν να συμμετάσχουν σ’ αυτό το βρώμικο παιχνίδι της υπονόμευσης.
Ο «μητσοτακισμός» ταλανίζει τη Ν.Δ. σχεδόν τριάντα χρόνια! Στον Αντώνη Σαμαράς, έλαχε η  λαμπρή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το κόμμα από φατρίες, παλαιοκομματικές νοοτροπίες και αντιλήψεις και τα άλλα απολιθώματα του παρελθόντος. Να αποκαταστήσει την ψυχική ενότητα της παράταξης.
Η  κ. Μπακογιάννη και ο μηχανισμός της πέρυσι, τα έδωσαν  όλα  σε μια ανοιχτή μάχη. Και συνετρίβησαν.
Τώρα, επιλέγουν έναν ένα πόλεμο φθοράς. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Τόσα χρόνια στη Ν.Δ.  η κα. Μπακογιάννη δεν έμαθε ακόμα πώς σκέφτονται οι οπαδοί της παράταξης! Ποιος ξέρει, ίσως και να μην τους ένοιωσε ποτέ!
Η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς αναμφίβολα θα εξέλθουν κερδισμένοι και από τη νέα αντιπαράθεση με τους μηχανισμούς της αποστασίας.
Η εντολή που πήρε πέρυσι τέτοιες μέρες παραμένει ακόμα ισχυρή. Ισως ισχυρότερη  γιατί πλέον  έπεσαν οι μάσκες!
Κώστας Ροδινός
Υ.Γ. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται  το τραγικό λάθος του Κώστα Καραμανλή να εκχωρήσει στην κα. Μπακογιάννη και τους ανθρώπους της εξουσίες και αρμοδιότητες πέρα από την πολιτική τους επιρροή. Ο Κώστας Καραμανλής ανέχθηκε ένα σύστημα που τον υπονόμευε ανοικτά και λειτουργούσε ως κόμμα μες στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.