«Χαράτσι» στις συντάξεις ΟΓΑ

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΕΛΤΑ


-Εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους στο νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ο οποίος περιόδευσε στην Αγιά


Την έντονη διαμαρτυρία τους για το «χαράτσι» που τους επιβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να παίρνουν τη σύνταξή τους εξέφρασαν συνταξιούχοι του ΟΓΑ από την Αγιά στο νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.
Όπως του είπαν, με το νέο σύστημα θα πρέπει να πληρώνουν 3 ευρώ το μήνα στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ προκειμένου να εισπράττουν τη σύνταξή τους, ενώ μέχρι τώρα δεν είχαν καμία τέτοια υποχρέωση.
«Είναι βαθύτατα άδικο να επιβαρύνονται διαρκώς οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων παίρνει σύνταξη κάτω από 400 ευρώ. Ταυτόχρονα, είναι και οικονομικά αναποτελεσματικό αφού η μείωση του εισοδήματός τους οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης στην τοπική αγορά, άρα μειώνονται τα φορολογικά έσοδα του κράτους», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός.
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την αντίθεση του τόσο στο ενδεχόμενο κατάργησης των ΚΑΠΗ και των εκδρομών των ηλικιωμένων, όσο και στον αποκλεισμό των χαμηλοσυνταξιούχων ΟΓΑ από το έκτακτο βοήθημα των 100-300 ευρώ που θα καταβληθεί στις γιορτές.
«Οι συνταξιούχοι δεν χρειάζονται ελεημοσύνη. Όμως, ακόμη κι έτσι, με ποια λογική αποκλείονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ; Γιατί αυτή η διάκριση, η περιφρόνηση σε βάρος της ελληνικής περιφέρειας;», είπε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Σχόλια