Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Το ιρλανδικό μάθημα

ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ, ακόμη κι όσοι τρέφονται μόνο με «μεγαλουργήματα» της νεοελληνικής τηλεοπτικής και πολιτικής κουλτούρας, να παρακολουθούν τι γίνεται λίγο μακρύτερα από τα ελληνικά σύνορα. Για να έχουμε κάποιες ελπίδες να προοδεύσουμε... Οταν, μάλιστα, κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας. Το μάθημα είναι καλό για όλους: πολιτικούς και απλούς πολίτες. Να μάθουν όλοι πώς σοβαρές κυβερνήσεις μεθοδεύουν και υποστηρίζουν την περηφάνια τους και την εθνική τους κυριαρχία. Η Ιρλανδία, διότι περί αυτής πρόκειται, αποφάσισε να προχωρήσει σε μειώσεις δαπανών κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το πρόγραμμα προσαρμογής της είναι το μισό από το δικό μας. Τι προβλέπει, όμως, το πρόγραμμα αυτό; Λοιπόν, περικοπή δημοσίων δαπανών κατά τα δύο τρίτα και μόλις το ένα τρίτο θα είναι νέοι φόροι...
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τι έκανε; Μα, ακριβώς το αντίθετο. Ακριβώς το αντίστροφο. Κράτησε σταθερή τη φορολογία των επιχειρήσεων και αύξησε τη φορολογία των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και της μεσαίας τάξης που στενάζει.

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ, λοιπόν, οι Ιρλανδοί υπολογίζουν ότι θα έχουν δραστική μείωση της ανεργίας και ταυτόχρονη αύξηση της ανάπτυξής τους. Και το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι; Οτι από την Ιρλανδία φαίνεται να έχει πάρει το μάθημά του και το ίδιο το ΔΝΤ, καθώς οι τεχνοκράτες του διαπιστώνουν ότι υπάρχει πράγματι «ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής». Μία άλλη μέθοδος που ίσως να μας έβγαζε μια ώρα αρχύτερα από τη στενωπό. Το μάθημα ελπίζουμε να το πάρουν όλοι. Η κυβέρνηση, που μέχρι πρότινος συνέχιζε να λέει ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, και ο κόσμος -όσοι έχουν απομείνει-, που πιστεύει τους ανθρώπους της κυβέρνησης, που εμμένουν να μη λένε τα πράγματα με το όνομά τους.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=15479&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.