Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Επιτέλους, οφείλει η κυβέρνηση να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα και να παριστάνει τον τροχονόμο

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με τη φημολογία για παραίτηση του Προέδρου της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που η ΔΕΗ αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις από τη μέρα ίδρυσής της, επιτείνεται η φημολογία περί επικείμενης παραίτησης του Προέδρου της.
Εφόσον διαπιστώνονται μεγάλες διαφορές ανάμεσα στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ και σε διορισμένα από την κυβέρνηση στελέχη στο ΔΣ, με συνέπεια την αδυναμία διοίκησης της επιχείρησης, τη λύση οφείλει να δώσει η ίδια η Υπουργός.
Δεν μπορεί, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, όπου η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αλλάζει άρδην το τοπίο για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, η ΔΕΗ να παραμένει ουσιαστικά «ακυβέρνητη» στο έλεος προσωπικών έριδων των μεγαλοστελεχών, που διόρισε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Επιτέλους, οφείλει η κυβέρνηση να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα και να παριστάνει τον τροχονόμο προσωπικών στρατηγικών των στελεχών της επιχείρησης.
Η παράταση της συγκεκριμένης εκκρεμότητας είναι αδιανόητη για το μέγεθος και τη σημασία της ΔΕΗ ΑΕ -μιας εισηγμένης στο ΧΑΑ εταιρίας- για την Ελληνική οικονομία και την κοινωνία.
Επιτέλους, η κυβέρνηση οφείλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κύριου μετόχου, που δεν είναι άλλος από τον Έλληνα πολίτη και να ξεκαθαρίσει δημόσια αν εξακολουθεί να στηρίζει τον Πρόεδρο της ΔΕΗ και τα στελέχη που η ίδια διόρισε στο ΔΣ της επιχείρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.