Σοσιαλβαρβαρικός παχυδερμισμός

Θα ήθελα εκ των προτέρων να ζητήσω συγγνώμη από τους αξιότιμους αναγνώστες του blog για το οργίλο ύφος του άρθρου που ακολουθεί και την όποια φραστική εκτροπή αλλά υπάρχουν ώρες και στιγμές που νιώθεις την υποκρισία, την αλαζονεία και το ψεύδος των εξουσιαζόντων ελέω Θεού (;) και δημοκρατίας να γίνονται βρόγχος στο μυαλό και την καρδιά ημών των αδαών περί την τέχνην του εξουσιάζειν.
Αναφέρομαι στο γνωστό  «αστέρα» της νεοελληνικής πολιτικής τραγωδίας που βιώνουμε καθημερινώς εδώ και χρόνια, ο οποίος από καιρού εις καιρόν εξαπολύει και κάποιο φραστικολεκτικό πυροτέχνημα προκαλώντας όχι μόνο το αποκαλούμενο κοινό αίσθημα, αλλά θέτονται ταυτοχρόνως σε απίθανη δοκιμασία το νευρικό σύστημα και τη λογική συγκρότηση κάθε νουνεχούς πολίτη.
Στα απανθίσματα της ακατάσχετης αμετροέπειάς του δεν είναι δυνατό να μην συμπεριλάβουμε τα εσχάτως λεχθέντα περί λαμογιών, περί φαγωμένων χρημάτων, περί του έργου των δημοσίων υπαλλήλων και περί του αντικειμένου των στρατιωτικών. Για όσους δεν ενθυμούνται ο εν λόγω φωστήρας της σοσιαλβαρβαρικής κυβερνήσεως του ΔΝΤ, δήλωσε ότι «λίγο πολύ όλοι είμαστε λαμόγια», ότι «μαζί τα φάγαμε» (υπονοώντας τη Νέα Δημοκρατία), ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν παράγουν έργο και ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν αντικείμενο εργασίας!
Αγαπητέ αναγνώστη, επειδή είμαι σίγουρος πως ούτε εγώ ούτε εσύ είμαστε λαμόγια, πως ούτε εγώ ούτε εσύ τα φάγαμε παρέα με το εν λόγω δίποδο παχύδερμο αδηφάγο τέρας, επειδή νιώθω να με πνίγει το άδικο όταν μου λένε πως δεν παράγω έργο, ενώ φτύνω αίμα καθημερινώς στη δουλειά μου εργαζόμενος με κάθε ευσυνειδησία, επειδή θεωρώ ότι οι στρατιωτικοί έχουν συγκεκριμένο και σαφές αντικείμενο εργασίας, επειδή δεν ανέχομαι να υποτιμούν μαζί με την νοημοσύνη μου ακόμα κι αυτήν την ίδια την ύπαρξή μου, επειδή σιχάθηκα την πρόκληση και την κοροϊδία, επειδή απεχθάνομαι το ψεύδος και μισώ την αλαζονεία, επειδή έχω ακόμη μυαλό και κρίνω, σε καλώ να πάμε μαζί την Κυριακή στην κάλπη να εκφράσουμε την αποδοκιμασία μας εμπράκτως στα όσα εξωφρενικά τεκταίνονται γύρω μας. Δε με νοιάζει τι θα ψηφίσεις. Στείλε τους το μήνυμα. Μην υποκύπτεις στην προπαγάνδα της αποχής. Απέχοντας από το πρόβλημα δεν το λύνεις. Το διαιωνίζεις.
Για την αποκατάσταση δε της ιστορικής αλήθειας, να πούμε ότι ο αργυρώνητος συσσωρευτής λίπους έχει καταξιωθεί στην ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού ως βασικός υπαίτιος της προδοσίας – παράδοσης ηγετικού στελέχους μαχόμενου απελευθερωτικού κινήματος, ως ένας από τους βασικούς αιτίους της απώλειας ελληνικού εδάφους επί υπουργίας του και φυσικά εσχάτως συνυπογραφών την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στους διεθνείς τραπεζίτες. Για τους λόγους αυτούς απολαμβάνει υψηλού αξιώματος στην κυβέρνηση, εξαργυρώνοντας προφανώς κατά τον τρόπο αυτό τις καλές υπηρεσίες που παρείχε σε κάποιους. Το χειρότερο δε όλων είναι ότι αυτός επιβιώνει πολιτικά με την δική μας ψήφο!
Τέλος, θα ήταν ευχής έργον να μάθουμε επιτέλους κι εμείς οι κοινοί θνητοί ποιο είναι το αντικείμενο της δικής του εργασίας και των συν αυτώ κρατούντων εις χείρας αυτών τις τύχες της πολύπαθης πατρίδας μας.
Aιτωλός

Σχόλια