Απάντηση στον Πρωθυπουργό για τα "Βιώσιμα Σπίτια"

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την εξοικονόμηση ενέργειας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Ένα χρόνο μετά την εγκατάλειψη του Προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”, ο Πρωθυπουργός επανήλθε, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, να υπενθυμίσει στον Ελληνικό λαό τις υποσχέσεις του για μια βιώσιμη ανάπτυξη, που ποτέ δεν υλοποίησε.
Αφού εγκαταλείφθηκε αναίτια και αδικαιολόγητα το “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον” - που είχε καταρτίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας - ένα χρόνο μετά, το Πρόγραμμα ακόμα καρκινοβατεί.
Έχουμε, ήδη, επισημάνει το αυξημένο κόστος για τους Έλληνες πολίτες από την ενεργειακή επιθεώρηση, ενώ ήδη πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης από τα αυξημένα επιτόκια που προβλέπονται για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα. Την ίδια ώρα, οι παλινωδίες σχετικά με τους ενεργειακούς επιθεωρητές καλά κρατούν, ενώ η αγορά βρίσκεται ήδη σε κατάσταση “παγετού”.
Αντί η κυβέρνηση να αντιληφθεί τα προβλήματα που δημιουργεί η προχειρότητά της στην αγορά ακινήτων, προβαίνει, για μια ακόμα φορά, σε μεγαλοστομίες.

Είμαστε σαφώς υπέρ της μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Αλλά ο ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι, ούτε να κάνει διαπιστώσεις, ούτε να προβαίνει σε ευχολόγια. Δουλειά της είναι να παίρνει συγκεκριμένες αποφάσεις. Και σε αυτή την κατεύθυνση, ο Πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε τίποτα καινούριο και τίποτα συγκεκριμένο.
Αντίθετα αναλώθηκε σε μια επικοινωνιακού τύπου, άνευ ουσίας φιέστα».
 

Σχόλια