Ψηφοφορία για τη μορφή του πολιτεύματος.

Την περασμένη Πέμπτη το blog ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κάλεσε τους ανθρώπους του διαδικτύου, να πάρουν θέση με την ψήφο τους, πάνω στο ερώτημα, αν θα πρέπει ή όχι να αλλάξει το ισχύον πολιτικό σύστημα. Το αποτέλεσμα υπήρξε συντριπτικό (96%) υπέρ της αλλαγής του πολιτικού συστήματος, πιστοποιώντας και επιβεβαιώνοντας, με τον τρόπο αυτό και το πραγματικό μήνυμα των πρόσφατων εκλογών.

Επειδή όμως αυτή η ψήφος, είχε την έννοια της αρνητικής τοποθέτησης, δηλαδή απλά της εναντίωσης προς το ισχύον πολιτικό σύστημα, σήμερα το ίδιο blog, όπως το είχε υποσχεθεί, καλεί....

όλους τους αναγνώστες, από όλα τα blogs και από όλους του πολιτικούς χώρους, να πάρουν θετική θέση, επιλέγοντας πλέον την ίδια τη μορφή του πολιτεύματος που προτιμούν, σε ένα διαδικτυακό δημοψήφισμα. Μάλιστα όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν share στην ψηφοφορία και να την προωθήσουν. Η ψηφοφορία είναι διαδικτυακή και κάθε ψήφος προστίθεται αυτόματα σε όλα τα blogs που την έχουν αναρτήσει.

Ήρθε πιστεύουμε η ώρα να κάνει και το διαδίκτυο τη δική του παρέμβαση και να προκαλέσει εξελίξεις.

Τα πράγματα στη χώρα μας δεν εξελίσσονται καλά. Μπαίνουμε σε δύσκολες ατραπούς, οι οποίες σίγουρα θα μας οδηγήσουν σε οικονομική εξαθλίωση, αλλά μπορεί να μας οδηγήσουν ακόμα και σε εθνική τραγωδία, αν δεν αφυπνιστούμε γρήγορα και δεν προετοιμαστούμε ψυχολογικά, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε κάποιες κατευθύνσεις, όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Το πολίτευμα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, το οποίο είναι και η καρδιά του όλου πολιτικού μας συστήματος, και το οποίο δεσπόζει σε όλη την μεταπελευθερωτική ζωή της χώρας, έφτασε στα όριά του. Σάπισε και δεν μπορεί να δώσει δημοκρατικές και στιβαρές λύσεις διακυβέρνησης. Και δυστυχώς μαζί του σαπίζει και ολόκληρο το κοινωνικό σώμα.

Το πολίτευμα αυτό, ένα στυγνά υπερσυγκεντρωτικό πολίτευμα, διατηρεί έναν τυπικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς καμία αρμοδιότητα και ουσιαστικό λόγο ύπαρξης και συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες, στα χέρια του εκάστοτε κομματάρχη (συνήθως γόνο πολιτικής οικογένειας), που εκλέγεται πρωθυπουργός (πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα). Και μάλιστα κομματάρχη που εκπροσωπεί μειοψηφία στο εκλογικό σώμα.

Έτσι αυτό το πολίτευμα, ευνόησε τη δημιουργία μια κλειστής κρατικοδίαιτης πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας, με κύρια χαρακτηριστικά την οικογενειοκρατία, την κληρονομικότητα στην πολιτική, στην παιδεία και σε όλους τους άλλους κρατικοδίαιτους τομείς. Οδήγησε στην διασπάθιση του χρήματος των φορολογουμένων, των δανείων της χώρας και των οικονομικών πακέτων στήριξης της ΕΕ και έπνιξε την ιδιωτική πρωτοβουλία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Τώρα, βλέπουμε όλοι, ότι το πολίτευμα αυτό χρεοκόπησε.
Παρόλα αυτά όμως, οι στυλοβάτες αυτού του πολιτικού συστήματος, που ανήκουν στην παρασιτική κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη, δεν διανοούνται την αλλαγή του, αλλά απεργάζονται σχέδια συνεργασιών και συγκυβερνήσεων, για να το σώσουν από την κατάρρευση και να συνεχίσουν οι ίδιοι να εκμεταλλεύονται τις ζωές μας.

Σας καλούμε να πάρετε θέση, σ' αυτό το διαδικτυακό δημοψήφισμα..

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/blog-post_2210.html

Σχόλια