Επίθεση στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί;

Όταν πριν από μερικές μέρες ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αποκάλεσε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μη παραγωγικά περίμενα (το έλεγα και σε φίλους) ότι η Κυβέρνηση κάτι ετοιμάζει. Αυτός ός ποτέ δε λέει κάτι στην τύχη. Λειτουργεί ως προπομπός κακών οιωνών και το γκαιμπελικό επιτελείο μετρά τις αντιδράσεις. Δοκιμάζει όπως δοκιμάζει το μικρό παιδί με παράλογες απαιτήσεις τη μάνα του. Όσο αυτή υποχωρεί τόσο αυτό ζητάει περισσότερα και όλο πιο παράλογα πράγματα. Όταν είδα δε να …ξεθάβουν και τον (ας τον αποκαλέσω δημοσιογράφο) Βερύκιο, γνωστό για τα αισθήματα «αγάπης» προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, τότε πραγματικά ανησύχησα. Και δυστυχώς επαληθεύτηκα.
Θεωρώντας ως δεδομένο ότι τα εν ενεργεία στελέχη, κυρίως, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας δε μπορούν αλλά ούτε και πρέπει να αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο, ποιοι μένουν; Μα είναι απλό, οι Αρχηγοί. Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ, ΕΛΑΣ, ΠΣ και ΛΣ. Αυτοί τους εκπροσωπούν. Δεν είδε λοιπόν η κυβέρνηση καμία αντίδραση κι από κανέναν. Όλοι οι αρχηγοί μηδενός εξαιρουμένου δεν τόλμησαν να πουν τίποτε. Δεν τόλμησαν όταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλεσε ανεγκέφαλους τους άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος. Δεν τόλμησαν ούτε όταν σε σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκομένων στρατιωτικών λέγοντας «οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες» ενώ διερωτήθηκε ειρωνικά «το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά;». Δεν είχαν τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθούν όταν ο κ. Πάγκαλος απαξίωσε τόσο τα στελέχη τους όσο και τους ίδιους με το γνωστό και απαράδεκτο χαρακτηρισμό περί παραγωγικότητας. Και δεν τα γράφω αυτά εκ του ασφαλούς. Εγώ παραιτήθηκα όταν αισθάνθηκα θιγμένος από απόφαση της ηγεσίας του Τεχνικού Σώματος. Με την απόφαση μου αυτή δεν έδωσα τη δυνατότητα στον εαυτό μου να εξαντλήσω την ιεραρχία. Ήταν όμως απόφαση τιμής, απόφαση αξιοπρέπειας και υπερηφανεύομαι γι’ αυτήν. Κι απορώ και μαζί με μένα η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μου, τι περιμένουν όλοι αυτοί οι Αντιστράτηγοι; Γιατί δεν αντιδρούν;
Το αποτέλεσμα το είδαμε. Σοκ όχι μόνο για τους στρατιωτικούς αλλά και για την τοπική κοινωνία της ευαίσθητης αυτής περιοχής της Πατρίδας μας. Λίγα προβλήματα έχουν εκεί στη Θράκη απεφάνθησαν οι εγκέφαλοι του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης ας τους προσθέσουμε ακόμη ένα. Με το πρόσχημα λοιπόν την οικονομική δυσχέρεια και την ανάγκη για μείωση δαπανών δόθηκε η εντολή αναστολής λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αλεξανδρούπολης (492 ΣΝ) και της Ξάνθης (412 ΣΝ) και έπεται η συνέχεια. Και δεν εννοώ μόνο το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, αναφέρομαι επίσης στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, στους μισθούς και στις συντάξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά τις εκλογές και την ενημέρωση μας για το νέο ύψος του ελλείμματος η πρώτη απόφαση της Κυβέρνησης έχει να κάνει με το Στρατό. Κάποιοι αποκαλούν αυτή την Κυβέρνηση στρατοκτόνο. Η αλήθεια είναι ότι κτυπά απευθείας στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα νοσοκομεία είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα της μέριμνας του στρατιωτικού προσωπικού εν καιρώ πολέμου, τη λεγόμενη Διοικητική Μέριμνα. Το ηθικό των στρατιωτών μεταξύ άλλων είναι υψηλό και ακμαίο, όταν γνωρίζει ότι αν τραυματιστεί θα τον περιθάλψουν και δε χρειάζεται να είσαι Στρατηγός να το κατανοήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αμερικάνοι στρατιώτες στο ΙΡΑΚ έτρωγαν σοκολάτα που δεν έλιωνε στους 50 0C. Υπάρχει άραγε άλλος στρατός στον κόσμο που να έχει καταργήσει τα στρατιωτικά νοσοκομεία ή είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία;
Καλό είναι βέβαια επίσης, να μη ξεχνάμε ότι την περίοδο που «έβρεχε» λεφτά στον υπόλοιπο ελληνικό λαό με όπλο την απεργία, τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ …κρατούσαν ομπρέλα. Όταν όμως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, η περίοδος δηλαδή των μειώσεων και των περικοπών ξεκίνησαν έντεχνα από αυτούς, είχαν βλέπετε τα περισσότερα επιδόματα αφού όλες οι κυβερνήσεις το …έτοιμο νομοσχέδιο μισθοδοσίας τους ουδέποτε …πρόλαβαν να το καταθέσουν. Την απραξία και το κενό των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προσπαθούν να καλύψουν οι απόστρατοι οι οποίοι διοργανώνουν την 25η Νοεμβρίου 2010, ημέρα Πέμπτη, στις 11:00 έξω από το ΓΕΣ συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου μεταξύ άλλων απαιτούν από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία:
  • ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Εθνικής μας κυριαρχίας, στην απαξίωση - υποτίμηση του ρόλου των ΕΔ και των ΣΑ και στις ύβρεις - προσβολές κατά Αξ/κων από ταγούς της Πολιτείας.
  • ΟΧΙ στο ενιαίο μισθολόγιο, στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και σε άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και μερισμάτων. 
  • ΟΧΙ στην ένταξη των Στρατιωτικών Νοσοκομείων στο ΕΣΥ, είναι Στρατιωτικές Μονάδες. 

Του Απόστολου Παπαπαρίση

Σχόλια

  1. Όταν ένας πολιτικός όπως ο Πάγκαλος παραδίδει τα Ίμια στους Τούρκους και τον Οτσαλάν στους Τούρκους πάλι, τι πιο απλό να επιτεθεί κατά του φρονήματος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του. Σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι ο άνθρωπος (ο Θεός να τον κάνει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περισσότεροι πολιτικοί είναι προδότες και κοιτάνε το συμφέρον τους. Γι' αυτό η Ελλάδα χρεωκόπησε ηθικά και οικονομικά.

    Ζήτω ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός.
    Τιμή και δόξα σ' αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.