Το μεγαλύτερο πάρκο ηλιακής ενέργειας στη Καλιφόρνια

californias park Το μεγαλύτερο πάρκο ηλιακής ενέργειας στη ΚαλιφόρνιαΗ επιτροπή ενέργειας της Καλιφόρνιας ενέκρινε την κατασκευή και τη λειτουργία τεσσάρων ηλιακών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με προβλεπόμενη συνολική παραγωγή περίπου 1.000 MW (μεγαβάτ) στην περιοχή Blythe στην Καλιφόρνια. Το έργο ανέλαβε η εταιρία Solar Millennium LLC. Η παραγωγή ενέργειας που αναφέραμε είναι περίπου ίση με ένα πυρηνικό σταθμό ή μια μεγάλη σύγχρονη μονάδα καύσης άνθρακα.
Η Solar Millennium θα κατασκευάσει πρώτα δύο από τις τέσσερις μονάδες, ξεκινώντας εντός του 2010. Το 2013 ή το 2014 όπου αναμένεται να μπουν σε παραγωγή θα είναι σε θέση να προμηθεύσουν το Λος Άντζελες και άλλες πόλεις στην αμερικανική δυτική ακτή με ηλεκτρική ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον. Η Καλιφόρνια έχει ορίσει με νόμους πρότυπα σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές. Σύμφωνα με αυτά όλες οι εταιρίες παραγωγής ενέργειας πρέπει<…>
να αυξήσουν το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στο 20% μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι το 2020 το 1/3 της συνολική παραγωγής θα πρέπει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι τέσσερις σταθμοί μαζί θα παράγουν ετησίως περίπου 2.200 MWH και ως εκ τούτου θα απελευθερώνονται στο περιβάλλον περίπου δύο εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα λιγότερο κάθε χρόνο. Επίσης η ψύξη των τουρμπίνων θα γίνεται με αέρα αντί για νερό και έτσι θα καταναλώνεται περίπου 90% λιγότερο νερό. Τέλος, το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 2.500 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή.

Σχόλια