Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Περί «προοδευτικών γονιδίων»..

Παναγιώτης Ήφαιστος*

Έκπληκτος, διάβασα την εξής είδηση στο σημερινό "ΒΗΜΑ": "οι ερευνητές διεπίστωσαν ότι τα άτομα που φέρουν μια συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου DRD4, του λεγόμενου και «προοδευτικού γονιδίου» (liberal gene), είναι πιο «ανοιχτά» σε νέες, καινοτόμες ιδέες και διαφορετικό τρόπο ζωής, γεγονός που κατά τεκμήριον οδηγεί σε πιο αριστερές πολιτικές πεποιθήσεις. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Ρolitics». (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=320880&dt=30/10/2010#ixzz13sTKtLhx
    Να είστε σίγουροι ότι δεν πήρα στα σοβαρά αυτή την είδηση. Επειδή όμως παρά τα ιλαροτραγικά φαινόμενα του νεοελληνικού κράτους λίγο χιούμορ ακόμη διασώζεται, και επειδή αυτή η σελίδα δικαιωματικά λόγω τίτλου πρέπει να χαλαρώνει και λίγο, πληροφορώ τους επισκέπτες της παρούσας σελίδας ότι αμέσως έγραψα στα εν λόγω ιδρύματα. Τους ζήγησα να κατέβουν επειγόντως στην χειμαζόμενη Ελλάδα μας και να αναζητήσουν κάποια γονίδια που φαίνεται μας οδηγούν στα τάρταρα. Είναι τα γονίδια των ορφανών, του Μακάρθυ, του Μάο, του Στάλιν και νυν προοδευτικού αριστεροδεξιοσυνασπισμενοκεντρώου φάσματος φορέων νεο-Οθωμανικών γονιδίων. Αν οι εκλεκτοί ερευνητές του Χάρβαρτ επιτύχουν να εντοπίσουν αυτό το γονίδιο ευρέως φάσματος θα τους ζητήσουμε να συνεχίσουν την έρευνα για αναν-γονίδια, αντί-πατριωκά γονίδια, αντί-εθνικά γονίδια, μισελληνικά γονίδια και πάει λέγοντας. Θα μου πείτε: Μην το ψάχνεις τόσο βαθιά. Διάβασε μερικά βιβλία, κάποιες επιφυλλίδες, κάποιες φυλλάδες και άκουσε κάποια πάνελ για να βρεις όσα θέλεις από αυτά τα γονίδια. Απαντώ ότι επειδή σύντομα θα είναι πολύ αργά καλύτερα αφού οι αμερικανοί βρήκαν γρηγορότερη μέθοδο να την χρησιμοποιήσουμε άμεσα. Τώρα, τα δικά μου γονίδια δεν χρειάζεται να τα εντοπίσει κανείς με χημικά μέσα. Είναι βασικά αντι-γονίδια για τα πιο πάνω υπαινισσόμενα αριστεροδεξιοσυνασπισμένα γονίδια και κανείς τα βρίσκει όλα ανεξαιρέτως διαβάζοντας το ... Κοσμοθεωρία των Εθνών.


*Παναγιώτης Ήφαιστος
Καθηγητής, Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγικές Σπουδές                                                     
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τμήμα Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σπουδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.