Άρχισε η αποδόμηση των κοινωνικών υπηρεσιών εξαιτίας του μνημονίου.

  • Άνεργοι άλλοι 61 συμβασιούχοι
  • κλείνουν ο νέος ξενώνας για υπερήλικες άστεγους της οδού Πατησίων, το Πολύκεντρο για Α.με.Α. στην Κολοκυνθού και το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο αγορά
  • Με εθελοντές κρατιούνται προσωρινά οι υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες

Η Αθήνα παρόλα τα προβλήματα της είχε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ένα δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών. Μέσω του παντοπωλείου, του κέντρου σίτισης, του κοινωνικού φαρμακείου και πολλών ακόμη υπηρεσιών πολλοί από τους συμπολίτες μας έβρισκαν μια βοήθεια στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Η σκληρή πραγματικότητα του μνημονίου όμως ήρθε να βάλει τέρμα σε όλα αυτά. Συγκεκριμένα από το Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων εκδόθηκε το παρακάτω δελτίου τύπου:

Με δικαστική απόφαση της 22ας Νοεμβρίου 2010 απορρίφθηκε ακόμη και το αίτημα για προσωρινή παραμονή των συμβασιούχων του Ιδρύματος Αστέγων, το οποίο λειτουργούσε όλες τις δομές του με 85 άτομα, εκ των οποίων 61 συμβασιούχοι.
Κατόπιν τούτου δεν θα λειτουργήσουν ο νέος ξενώνας για υπερήλικες άστεγους της οδού Πατησίων, το Πολύκεντρο για Α.με.Α. στην Κολοκυνθού και το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο αγορά, αφήνοντας άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα.
Με την αρωγή των εθελοντών του Ιδρύματος, αλλά και ορισμένων συμβασιούχων, που εθελοντικά θα συνεχίσουν να βοηθούν το Ίδρυμα, θα παραμείνουν ανοιχτά το Κέντρο Σίτισης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Αθηναϊκή Αγορά.
Οι καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες γιορτές θα πραγματοποιηθούν, ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τη συμπαράσταση εθελοντών και χορηγών του Ιδρύματος.
Καλούμε όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να βοηθήσουν την προσπάθειά μας να κρατήσουμε όρθιο και ανοιχτό το Ίδρυμα Αστέγων.
http://www.athinapoli.gr/2010/11/blog-post_4937.html

Σχόλια

  1. Λοιπόν αυτά γίνονταν πριν από σχεδόν 1 χρόνο. Παρά τα όποια προβλήματα το Ιδρυμα έμεινε όρθιο. Και τώρα που έχει πια προσωπικό και λειτουργούν όλες οι δομές του, ο δήμαρχος ακολουθώντας την πολιτική της τρόικα και επικαλούμενος ορθολογισμό! και όχι ανικανότητα διοίκησης, σκοπεύει να "συγχωνεύσει" το Ίδρυμα. Τον μοναδικό ΝΠΔΔ που δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, που εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 3000 ανθρώπους. Αν κάθε ανίδεος που αναδεικνύεται στον δημαρχιακό θώκο "γκρεμίζει" αντί να χτίζει που στην ευχή θα πάμε. Το τίμιο όταν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις είναι να παραιτηθεί, να πας σπιτάκι σου και όχι να παίζεις με τις τύχες μην προνομιούχων συμπολιτών. Αλλά ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρει ο δήμαρχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.