Β.Παπαγεωργόπουλος:"Τα ψεύδη του δημοσιογράφου της κρατικής ΝΕΤ, κ.Σπηλιόπουλου"

Β.Παπαγεωργόπουλος: Μέσα στις τελευταίες ημέρες ο δημοσιογράφος της Κρατικής Τηλεόρασης κ.Σπηλιόπουλος επανέλαβε 2 φορές τα ίδια ψέματα εις βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Είναι φανερό ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χωρίς καμία συστολή μπορεί να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια ψέματα.
Συγκεκριμένα για πολλοστή φορά σε χθεσινή εκπομπή της Κρατικής ΝΕΤ επανέλαβε ψευδώς:
1. ότι είναι υπερχρεωμένος ο Δήμος Θεσσαλονίκης και
2. ότι λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν μπορούσε να αγοράσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανταλλακτικά για τα απορριμματοφόρα του.
Και οι 2 ισχυρισμοί είναι απολύτως ΨΕΥΔΕΙΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΙ και αυτό διότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης:
α) δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ στους 4.500 υπαλλήλους του
β) δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ σε οποιοδήποτε Ασφαλιστικό Ταμείο (ΙΚΑ κ.λ.π.)
γ) δεν χρωστά καμία Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ούτε ένα ευρώ σε Ασφαλιστικά Ταμεία κ.λ.π.
δ) πλήρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης 6,5 εκ.ευρώ – που ήταν υποχρέωση της Κυβέρνησης – για να μπορέσει να δώσει στους Θεσσαλονικείς το Νέο Δημαρχείο και το πάρκιγκ των 1.000 θέσεων. Έχει λαμβάνειν δηλαδή ο Δ.Θ. από το ΠΔΕ 6,5 εκατ.ευρώ!
ε) έχει λαμβάνειν από την Κυβέρνηση 33,5 εκ.ευρώ από την επιστροφή των υπεξαιρεθέντων των τελευταίων ετών!
στ) έχει απειροελάχιστο δανεισμό, το δε ετήσιο τοκοχρεολύσιο που καταβάλλει είναι μόλις το 1,8 του προϋπολογισμού του!
Ψεύδεται λοιπόν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ο κ.Σπηλιόπουλος, ο δημοσιογράφος της Κρατικής ΝΕΤ, όταν δημοσίως και μάλιστα 5 ημέρες πριν από τις Δημοτικές εκλογές ομιλεί για «υπερχρεωμένο Δήμο Θεσσαλονίκης”!…
Όσον αφορά το θέμα των ανταλλακτικών:
α) καμία σχέση δεν έχει η μη προμήθειά τους με θέμα οικονομικό
β) η έλλειψη ανταλλακτικών στον Δήμο Θεσσαλονίκης οφείλεται στο ότι μετά 11,5 χρόνια και μετά 2 άγονους διεθνείς διαγωνισμούς, δεν επετράπη στον Δ.Θ. και ΜΟΝΟΝ, να αγοράσει με πρόχειρο διαγωνισμό ανταλλακτικά για να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες των απορριμματοφόρων του.
Έτσι επί 6 μήνες ο Δήμος Θεσσαλονίκης – στην προεκλογική δηλαδή περίοδο – έμεινε χωρίς ανταλλακτικά!
Ήδη τελείωσε ο τρίτος διαγωνισμός και πλέον παραλαμβάνει κανονικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης τα ανταλλακτικά που περιελήφθησαν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν οι Θεσσαλονικείς ότι με παρόμοια προχθεσινή απόφαση απαγορεύεται στο Δ.Θ. – και ΜΟΝΟΝ σε αυτόν – να προχωρήσει σε επισκευές τουλάχιστον 20 απορριμματοφόρων που έχουν σοβαρές μηχανικές βλάβες σε εξωτερικό συνεργείο, ζητώντας και πάλι τακτικό διαγωνισμό, δηλαδή με καθυστέρηση 6 μηνών!
Να τονισθεί για άλλη μία φορά ότι η διαδικασία αυτή επιβάλλεται ΜΟΝΟΝ στον Δήμο Θεσσαλονίκης και σε κανέναν άλλο Δήμο σε όλη την Ελλάδα!…
Καταγγέλλω την πολιτική αυτή της Κυβέρνησης εις βάρος των Θεσσαλονικέων και συγχρόνως καταγγέλλω δημοσίως τον υπάλληλο της Κρατικής ΝΕΤ δημοσιογράφο κ.Σπηλιόπουλο για τα ψεύδη που κατά τρόπο συστηματικό εκτοξεύει μέσα από την Κρατική Τηλεόραση εναντίον του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχόλια