Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Προς κατεδάφιση των συλλογικών συμβάσεων...


Συμφωνία για την υπογραφή του αναθεωρημένου μνημονίου επιτεύχθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την τρόικα. Στο φλέγον ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας και στο κατά πόσον αυτές θα μπορούν να αλλάζουν προς το χειρότερο τις προβλέψεις των κλαδικών συμβάσεων, επέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο φραστικές αλλαγές που δεν αλλάζουν την ουσία.

Αντικείμενο των τελικών διαπραγματεύσεων, ήταν.....
οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα -με κυρίαρχο το θέμα των μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων- αλλά και στην αγορά εργασίας όπου κυριάρχησε το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών όπως προβλεπόταν και στο αναθεωρημένο μνημόνιο του Αυγούστου. Μοναδική αλλαγή, αποτελεί η προσθήκη της φράσης “χωρίς αναιτιολόγητες προϋποθέσεις”. Με αυτή τη φράση, το νόημα της οποίας θα πρέπει να εξειδικευτεί και να γίνει συγκεκριμένο, ουσιαστικά μένει ανοικτό ένα “παράθυρο” για να παραμείνουν σε ισχύ οι κλαδικές συμβάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις και να μην γενικευτεί η κατάργησή τους.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, η τρόικα θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιάσει τα συμπεράσματα από τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος του μήνα. Το ΔΝΤ, θα αποδεσμεύσει την τρίτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα τον Δεκέμβριο ενώ η αντίστοιχη κίνηση από τις χώρες της Ευρωζώνης θα γίνει τον Ιανουάριο.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=226559
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.