Σαμαράς: Οι λιπόψυχοι δεν χωράνε στα δύσκολα (βίντεο)

Ολομέτωπη επίθεση στη κυβέρνηση πραγματοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ έστειλε σκληρή προειδοποίηση στο εσωκομματικό του πεδίο.
«Σας θέλω όλους δίπλα μου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, φρόντισε όμως να συνοδεύσει την πρόσκλησή του με μία βολή προς όσους ανεξαρτητοποιήθηκαν («Οι λιπόψυχοι στα δύσκολα δε χωράνε») και μια προειδοποίηση σε όσους ενδεχομένως... εκδηλώνουν ανάλογες τάσεις («Ούτε οι λαθρεπιβάτες σε ένα ταξίδι αγώνα»).
Με σαφείς υπαινιγμούς για το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς μίλησε για «συμμαχία των προθύμων» την οποία συνέδεσε και με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ για τις «λαϊκιστικές» τακτικές του και τις αντιφάσεις στην πολιτική που ακολουθούσε ως αντιπολίτευση σε σχέση με τις σημερινές κυβερνητικές πολιτικές.
«Ο λαϊκισμός είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ (...) Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από εκείνους που επένδυσαν στο λαϊκισμό. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη το ψέμα, γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Είμαστε το μόνο κόμμα που τολμά να κάνει αυτοκριτική και η αλήθεια είναι πως υπάρχει άλλη διέξοδος, με ταυτόχρονη αντιμετώπιση του ελλείμματος και του χρέους». Και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην κυβερνητική θητεία της ΝΔ: «Μπορεί η κυβέρνησή μας να μην κατάφερε να τα αλλάξει ολοκληρωτικά όταν της δόθηκε η ευκαιρία, αλλά το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τα προβλήματα. Ομως τα σπασμένα του ΠΑΣΟΚ δεν θα τα φορτωθούν και πάλι στις πλάτες τους οι πολίτες με μαζικές απολύσεις»
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι κάποιοι που «μας είχαν για τελειωμένους, μάς βλέπουν τώρα μπροστά τους, νιώθουν την ανάσα μας».
Περιγράφοντας πάντως τις πρόσφατες εκλογικές επιδόσεις της ΝΔ, απέφυγε να μιλήσει για «ολική επαναφορά» και αρκέστηκε στη φράδη «αποκτήσαμε πρωταγωνιστικό ρόλο».
Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ διεξήχθη παρουσία του Κώστα Καραμανλή.



http://dexiextrem.blogspot.com/2010/11/blog-post_955.html

Σχόλια