Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο (ΙΙ) ;

Η εικόνα που βλέπουμε,κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Καθένας έχει τους εκπροσώπους που του αξίζουν και αν εκείνοι δεν παίζει να γίνουν καλύτεροι (γιατί το κουτσάλογο όσο και να το ντοπάρεις, πάλι θα πρέπει να το πάρει αλλιώς στον ιππόδρομο)παίζει  να γίνεις χειρότερος, ευ που τους διαλέγεις. Χαζό- Ντορής (βλέπε gap) η μπάρμπα μεντιος ο ελληναρας ο θυμαρατος ο μνημονιακος (ιδιοκτήτης ΚΟΛΑΝ tv). Παίξε  κι άμα κερδίσεις έχεις να λαμβάνεις. Έτσι κι αλλιώς με δικά σου λεφτά τρέχουν. Ο παροπλισμένος,ο κατά συνείδηση βολεμένος και ο ραγιάς -κολαούζος  πολιτικών γραφείων δεν μπορεί παρά να φωνάξει ΖΗΤΩ και να παρακινήσει όσους μπορέσει να παίξουν κι εκείνοι. Όσο πιο πολλοί μπουν στην πυραμίδα, τόσο αναβαθμίζεται ο ρόλος του και παίρνει άξια η αποφεύγει να αντικρίσει την κατάντια του. Επώνυμα ραμολιμέντα και πολιτικά πτώματα,σηκώνονται από τα φέρετρα και την λήθη και παραδίδουν μαθήματα ιστορίας επιλεκτικής μνήμης και διπλωματίας του τι θα έπρεπε να είχε γίνει (όπως λέμε αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν πατίνι). Γόνοι που τον έφαγαν , πάτησαν ένα μποτοξ στο ιδεολογικό προφίλ τους και είπαν να έρθουν να σε σηκώσουν  από τη μιζέρια σου. Άρον τον καναπέ σου μαύρε μου κι έλα να μας ψηφίσεις. Γιατί αυτοί κι όχι εγώ;
               Υποστηρικτές,θερμόαιμοι αλλά και συγκαταβατικοί του μνημονίου, έχουν ριχτεί σε έναν αδυσώπητο πόλεμο παραπληροφόρησης με τελικό στόχο την συνείδηση σου. Δεν θα είχαμε να δώσουμε μισθούς λέει ο ένας. Λεφτά υπάρχουν, που πήγαν τα λεφτά-κατ μαν βούλωτσα λέει ο άλλος. Υπέγραψα για την πατρίδα - αμαρτησα για το παιδί μου, ήταν η μόνη λογική λύση  και πάει λέγοντας. Μαυροφορεμένες μοιρολογήτρες έχουν ετοιμάσει την κάσα και δεν βλέπουν την ώρα να σε μπασουν μέσα για να φάνε κολυβα, ενω ρίχνουν κλεφτές ματιές  σε κουρτίνες, κεντήματα και ότι άλλο μπορούν να ρημάξουν σε μια κακή αντιγραφή της ταινίας ζορμπάς,  όταν πέθαινε η μαντάμ ορτανς. Τα πετρέλαια,οι φυσικοί πόροι, ακόμα και αυτό το περιβόητο ελληνικό δαιμόνιο,δεν είναι παρά χαρτιά που καθένας τους προσπαθεί να αρπάξει, εκμεταλλευόμενος την δική ΣΟΥ αποχή, για να μπορέσει να εδραιωθεί ως ο έπαρχος του εκκολαπτόμενου προτεκτοράτου των διεθνών μιζαδόρων.
             Στο παιχνίδι, εκτός από εκείνους που έχουν ηδύ καταγραφεί, επανεισέρχονται με νέο project ήδη γνωστοί και γνώριμοι που  από το να κάθονται και να σκουριάζουν λένε..-δεν κάνω ένα κόμμα; Με σήμα την ελιά και μέσα τίποτα τενεκέδες λάδια, τραβάμε 4-5 λιγούρηδες, αναμένουμε τον αδερφό γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται και φτιάχνουμε μια ωραία σαλάτα με την φιλική στήριξη του χατζηλαλάκη, κάπου στον ευρύτερο κεντρώο και δεξιό χώρο. Αντιπολιτευόμαστε  την κυβέρνηση, συμφωνούμε με το μνημόνιο, αν και κάποιοι ψήφισαν όχι, διαφωνούμε με την αναχρονιστική  τακτική της πρώην παράταξης μας και συνεργαζόμαστε με όποιον κρίνουμε ότι μπορεί να κάνει  και καλό στον τόπο αλλά πάνω απ'ολα στο ιματζ μας. Ο'τι να'ναι. Πάνε να πάρουνε κι εκείνοι κομμάτι από την πίτα της εξουσίας. Το μερίδιο που αναλογεί στην Μαρία Ντολόρες-χηρα Μπακογιάννη σύζυγο -Κούβελου- το γένος Μητσοτάκη και στους αυλικούς της και που της έχει δοθεί με τις ευλογίες της οικογενειοκρατίας που λυμαίνεται την χώρα, γενιές ολόκληρες.
               Γκαλουπατζήδες και λοιπές κοπτοραπτούδες της λαϊκής έκφρασης,θα επιστρατευθούν για να δημιουργήσουν δυναμική στο απόκομμα  που προέκυψε λίγο από προσωπικό βίτσιο, λίγο από εκδικητική φύση του βρυκόλακα, μα πάνω απ'ολα  από την επιτακτική ανάγκη, να κόψουμε τον βήχα στον μόνο χώρο που μπορεί να χαλάσει την σούπα. Κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι το εγχείρημα της μητσοτάκαινας και της κουστωδίας της μπορεί να έχει τύχη σε εκλογές. Όσοι προσήλθαν, έβαλαν ταφόπλακα στην πολιτική τους καριέρα (γιατί ο όρος παρουσία μάλλον αδόκιμος θα ταν) και σήκωσαν ψηλά την σημαία της ευρωξεφτίλας. Την στιγμή που στην Ιρλανδία  το μικρότερο κόμμα του κοινοβουλίου πηγαίνει μαζί με τον λαό, την κυβέρνησή που τόλμησε να μιλήσει για Δ.Ν.Τ, σε εκλογές και που στην Ισλανδία τους αυγοκόβουν όπου τους πετύχουν, στην μπανανία των Βαλκανίων παρατηρείται το τραγελαφικό φαινόμενο, από την μια εκείνοι που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, να υπεραμύνονται της επιλογής τους ,με την αμέριστη στήριξη  του μπακαλοκάναλου του διοδάρχη Μπόμπολα και όσων μπορούν να απειληθούν από αλλαγές. Από την άλλη, αποτυχημένοι, ηττημένοι και παντελώς άγνωστοι, κάνουν κολιγία και μπαίνουν στο παιχνίδι , όχι για να διαμαρτυρηθούν αλλά για να κοντράρουν την αντιπολίτευση. Αυτό το παμμέγιστο τσατσορουφιανιλίκι, το βαφτίζουν στάση ευθύνης, κι εσύ που σου παίρνουν και τα σώβρακα και που βλέπεις το μεροκάματο με το κυάλι, είσαι ανεύθυνος αν το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να φωνάζεις. ΔΕΝ θα είχες να φας τσιρίζει ο Σπύρος-call me Αδωνις. Εισαι άχρηστος σου φωνάζει, όταν ξεμπουκώνει, ο Πάγκαλος.. Αφήστε τα μίση κι'ελατε όλοι ΔΗ.ΣΥ λέει μνημονιακά κι ενωτικά η Θοδώρα, χαμογελώντας  με νόημα, στον χατζηφίογκο...
            Τα μέτρα (σ)τα έχουν ήδη πάρει, η κάσα είναι έτοιμη και πλέον περιμένουν να δουν ποιος θα μοιρολογήσει καλύτερα. Θα επικρατήσει το δόγμα " η εγχείρηση πέτυχε - ο ασθενής απεβίωσε"  η η γραμμή " σήκω καημένε σακαφλιά"..αν και λίγη σημασία θα έχει η λεπτομέρεια αυτή τότε. Όλοι θα μπορούν να συλληπηθούν και να σφίξουν τα χέρια που προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν..θα τα καταφέρουν την επόμενη. Τι κι αν πεθαίνουν οι επιχειρήσεις  και  η αγορά. Θα οικονομήσουμε με ηλιακή ενέργεια. Τι κι αν πετρέλαια και κοιτάσματα μένουν ανεκμετάλλευτα περιμένοντας τον μογγόλο ..έχουμε ρίγανη και θυμάρι και θάλασσα και την ελληνική φιλοξενία. Τι κι αν ο Ρώσσος δίνει τα πάντα για βάση στο αιγαίο με ο'τι συνεπάγεται αυτό για εμάς  γεωστρατηγικα, don't worry, έχουμε gap και θοδώρα και πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι των αμερικάνων και της κάθε μαριονέτας τους. Ακολουθεί η μοιρασιά, ανάλογα με την επιρροή του καθενός από εκείνους που θα σε μαντρώσουν σε παλαιοκομματικές τακτικές και στην μιζέρια του καναπέ σου.
                      Το πάρτυ έχει αρχίσει. Μνημονιολάτρες πάσης φύσεως και προελεύσεως με εν πικρό χαμόγελο, καθημερινά σε βυθίζουν όλο και πιο βαθειά στην κρίση και στην απόγνωση. Την στιγμή που ιστορικά όπου κι αν πήγε το Δ.Ν.Τ , έφυγε κι άφησε πίσω του κατεστραμμένες οικονομίες και κοινωνίες στα πρόθυρα της αναρχίας, οι εδώ παπαγάλοι, με καρώτο και μαστίγιο προσπαθούν να κρατήσουν το κλίμα όσο τους πάρει ..κι εκεί που πας να φορτώσεις και να αντιδράσεις, σου λένε,- Σώπα..όπου να'ναι,  θα μιλήσει ο παρλαπίρλας. Θα έρθει ανάπτυξη, θα άγουμε από την κρίση, θα ζήσουμε καλύτερα, θα βγω κι εγώ στην βουλή (πετάγεται το δεκανίκι) κι εσύ που κοιτάς το άδειο ψυγείο και τα χαρτιά των απλήρωτων λογαριασμών βλέπεις την κυβέρνηση και τους συν αυτή να σου δίνουν για μια ακόμα φορά τα ...φρύδια στο χέρι με συνταγές  master chef...  Ριγανατα τα έχετε δοκιμάσει;..μπορεί  να σας αρέσουν.
                          Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μυστική διπλωματία για ΔΙΚΑ ΜΑΣ αγαθά και ΔΙΚΑ ΜΑΣ περιουσιακά στοιχειά πάει σύννεφο. Το σπίτι σου και η δουλειά σου δεν είναι το ζητούμενο. Είναι όμως το μέσο πίεσης και ο αντιπερισπασμός για να περάσουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και όταν ολοκληρωθεί η προδοσία να σου πούνε.. βρήκαμε πετρέλαιο ρε νέα Γουινέα..άντε θα φας κι εσύ ένα κομμάτι ψωμί..και από ζουλού θα αναβαθμιστείς σε νεοπληβείο, όταν οι ίδιες οικογένειες θα συνεχίσουν να πλουτίζουν στην πλάτη σου και οι ίδιοι ξεπεσμένοι κόντηδες και τα παιδιά τους θα μοιράζουν τα πολιτικά βοσκοτόπια τους ανάλογα με τα πρόβατα που τους ακολουθούν. Η ώρα για αντίδραση είναι ΤΩΡΑ. Στην ματαιοδοξία της οικογενειοκρατίας και στον αυταρχισμό της κατοχικής κυβέρνησης, απαντάμε με έναν και μόνο τρόπο. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Στις μοιρολογήτρες και στους παρατρεχάμενους της πράσινης ανάπτυξης  που άρχισαν ήδη να ψαχουλεύουν για εργόχειρα και δαχτυλίδια (που τους έταξαν) στα σπίτια μας, δίνουμε ένα καταπράσινο ΑΓΓΟΥΡΙ για ΟΛΕΣ τις χρήσεις. Στους κτηματομεσίτες κρετίνους ανεπάγγελτους αποτυχημένους  που έβγαλαν στο σφυρί τα δικαιώματα, τα νησιά την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπεια μας, απαντάμε, τα αγοράζω ΕΓΩ. Είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να δράσουμε συλλογικά και αποτελεσματικά. Στο "πωλείται όπως είναι επιπλωμένο"  απαντάμε - θα τον φας ΟΛΟ εδώ η να σου τυλίξω και για το σπίτι;
             Στην πίεση απαντάμε με ένωση. Στον φόβο με συστράτευση και στην αβεβαιότητα με αγώνα. ΑΓΩΝΑ πραγματικό και ουσιαστικό. Για απασχόληση, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, ευημερία εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας. Μόνο μια εύρωστη κοινωνία μπορεί να γίνει η βάση για μια ισχυρή πατρίδα. Μια πατρίδα που θα μας  δένει τον έναν με τον άλλο και όχι ένα προδοτικό κράτος που θα μας χωρίζει. Δεξιοί και αριστεροί, αυτή την στιγμή ενωνόμαστε από την επιτακτική ανάγκη να βγούμε  από το καταστροφικό μονοπάτι της ύφεσης και της υποχωρητικότητας. Δεξιοί και αριστεροί,ξέρουμε που ανήκουμε και είμαστε περήφανοι γι'αυτο. Δεν ψάχνουμε ούτε ταμπέλες  ούτε επιθετικούς προσδιορισμούς για τους χώρους μας. Ψάχνουμε ΛΥΣΕΙΣ για την ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Μακρυά από παρδαλούς αναβαπτισθέντες λαδοσωτήρες, καναλόμαγκες και αριστερίζοντα δεκανίκια,μπορούμε να δώσουμε την μάχη για τα δίκαια και τα δικαιώματα μας. Μπορούμε να δώσουμε ελπίδα..και πάνω απ'ολα μπορούμε να δώσουμε κίνητρο ώστε ο Έλληνας να κάνει την κίνηση που τόσο τους φοβίζει. Να αφήσει την άρνηση του καναπέ του,να βγει στους δρόμους και τις πλατείες  να ενωθεί με άλλους και όλοι μαζί να φωνάξουν. ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ...και  ψιτ..Θοδώρα.. δεν θα εννοούν τις ψήφους τους ..

Κώστας Κ.

Σχόλια