Στείλτε το μήνυμα της Ελπίδας. Στο τέλος θα νικήσουμε

Σκληρή επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην Τρίπολη. Ιδού τα κυριότερα αποσπάσματα:   
...Είναι ακόμα μεγαλύτερη παράνοια, να βγαίνει ο Πρωθυπουργός και να λέει ότι «αποκλείει την αναδιάρθρωση του χρέους», κι ύστερα να βγαίνει ο Αντιπρόεδρός του και να λέει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι κακό πράγμα και δεν πρέπει να την αποκλείουμε! Δεν καταλαβαίνει ότι η χώρα που αναδιαρθρώνει το χρέος της δεν «διευκολύνεται» απλά, πληρώνει ακριβό τίμημα. Κι εκείνη τη στιγμή και αργότερα. Δεν καταλαβαίνει ότι, αν μιλάς για αναδιάρθρωση του χρέους, μεγαλώνουν τα επιτόκια με τα οποία θα σε δανείσουν στη συνέχεια. Δεν καταλαβαίνει ότι αν λέει κάποιος την απίστευτη ανοησία: «τα χρέη είναι για να… αναδιαρθρώνονται», την επόμενη φορά οι δανειστές του θα του χρεώσουν πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο!
Εμείς θέλουμε να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση και τη χρεοκοπία, για να μην υποστούμε το αυξημένο κόστος δανεισμού στο μέλλον.
Την ίδια μέρα στη μία εφημερίδα ο Πρωθυπουργός καταγγέλλει όσους μιλούν για «σενάρια αναδιάρθρωσης» ως συνενόχους των κερδοσκόπων και στην άλλη εφημερίδα ο Αντιπρόεδρός του μιλάει για το «πόσο συμφέρουσα» μπορεί να είναι η αναδιάρθρωση χρέους. Να υποθέσουμε ότι κάποιος από τους δύο δεν ξέρει τι λέει;
Ή μήπως ήταν αυτό ακριβώς που έχουν στο μυαλό τους; Μήπως αυτή είναι η «κρυφή ατζέντα» τους; Στα λόγια, επισήμως, ο Πρωθυπουργός το απορρίπτει, αλλά ο Αντιπρόεδρός του το «ρίχνει» για να προετοιμάσει τον κόσμο... Δεν κάνουν άλλο, από το να επιβεβαιώνουν σήμερα, αυτά που λέγαμε εμείς εξ αρχής: Ότι η Πολιτική του Μνημονίου δεν αποτρέπει τη χρεοκοπία. Τη φέρνει πιο κοντά. Και ο κ. Παπανδρέου ή θα αποπέμψει αμέσως τον Αντιπρόεδρό του, Ή αλλιώς ομολογεί ότι έχει κρυφή ατζέντα για μετά τις εκλογές.
Εκείνοι μπορεί να την έχουν δεχθεί, αλλά εμείς την απορρίπτουμε! Και ο λαός την απορρίπτει, για να μπορέσει να διαφυλάξει το μέλλον του. Το μέλλον του! Γιατί το παρόν του το έχουν ήδη λεηλατήσει...
Ο κόσμος, όμως, «δεν μασάει», δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται. Ο κόσμος ξέρει ότι, αν δεν στείλει σαφές – απολύτως σαφές – και ηχηρό – πολύ ηχηρό – μήνυμα  στις εκλογές, μήνυμα για άμεση αλλαγή πολιτικής, τότε μετά τις εκλογές θα έλθουν νέα μέτρα πιο σκληρά από τα σημερινά.
Ο κόσμος ξέρει ότι ψήφος στους μνημονιακούς υποψηφίους διευκολύνει νέα πιο επώδυνα μέτρα αμέσως μετά. Και ψήφος για αλλαγή πολιτικής, διευκολύνει να μην υπάρξουν νέα μέτρα. Να υπάρξει άλλη διέξοδος. Με Ανάπτυξη, όχι με ασφυξία. Αυτά τα ξέρει ο κόσμος και δεν πιάνουν οι εκβιασμοί του κ. Παπανδρέου...

ΟΧΙ στον «μεταλλαγμένο Τατούλη»
Εσείς, εδώ στην Πελοπόννησο, έχετε το Δημήτρη Δράκο από τη μία μεριά, κι έχετε από την άλλη ένα υποψήφιο που τον στηρίζουν σήμερα, όλοι εκείνοι που τον κατηγορούσαν μέχρι πέρσι και ο ίδιος τους απεχθανόταν μέχρι πέρσι. Έχετε το Δημήτρη Δράκο από τη μια πλευρά, που εκπροσωπεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το αίτημα για μιαν άλλη πολιτική, κι έχετε απέναντι του ένα υποψήφιο που το στηρίζουν οι δυνάμεις που επέβαλαν το Μνημόνιο. Έχετε το Δημήτρη Δράκο από την μια πλευρά που θα διεκδικεί για λογαριασμό της τοπικής κοινωνίας όποια κυβέρνηση κι αν είναι στην εξουσία, όπως έκανε πάντα, κι από την άλλη πλευρά έχετε ένα υποψήφιο «μεταλλαγμένο» που είναι εξαρτημένος πλήρως από τις δυνάμεις του Μνημονίου.         Εσείς λοιπόν, εδώ στην Πελοπόννησο, έχετε εύκολη επιλογή. Ο Δράκος κερδίζει την Πελοπόννησο.
 Και στην Τρίπολη υποστηρίζουμε τον Γιάννη Σμυρνιώτη, νέο άνθρωπο, επιστήμονα, μηχανικό, νομαρχιακό σύμβουλο για χρόνια, με έντονη αυτοδιοικητική δράση. Καταξιωμένο επαγγελματία και οικογενειάρχη. Από παραδοσιακή οικογένεια της Τρίπολης, από οικογένεια που έχει αφήσει όνομα σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής: στην πολιτική, στην κοινωνική προσφορά και στον αθλητισμό. Κι ο ίδιος είναι απλός και σεμνός, και με τον τρόπο του ενώνει την παράταξη, αλλά έχει απήχηση και πολύ πέραν της παράταξης. Ένας γνήσιος εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας που θα είναι αύριο ένας άξιος αυτοδιοικητικός άρχοντας. Και στην Τρίπολη λοιπόν, έχετε την καλύτερη επιλογή.
Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα
Όπως σας είπα, γυρίζω όλη την Ελλάδα. Κι εκείνο που βλέπω, είναι ότι και η Ελλάδα γυρίζει. Γυρίζει σελίδα. Βγαίνει από την απογοήτευση. Και αγκαλιάζει την Ελπίδα. Βγαίνει από την κατάθλιψη. Και στέλνει μήνυμα αλλαγής πολιτικής.   Σας φέρνω μήνυμα Νίκης από παντού! Αλλά όχι μόνο μήνυμα Νίκης…
 Και μήνυμα Αγώνα! Γιατί σήμερα κρίνεται, όχι απλώς το μέλλον μιας αυτοδιοικητικής μάχης. Κρίνεται το μέλλον της χώρας. Κρίνεται αν θα μείνουμε στην ίδια πολιτική και θα βουλιάξουμε. Ή αν θα αλλάξουμε πολιτική και θα σωθούμε.            Και, γι’ αυτό, στείλτε το μήνυμα. Δεν κρίνονται μόνο οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Κρίνονται πολύ περισσότερα. Δεν έχετε τίποτε να φοβηθείτε. Το ΠΑΣΟΚ φοβάται τώρα... Και πολύ καλά κάνει και φοβάται. Γιατί έχει απέναντί του ένα λαό οπλισμένο με τη ψήφο του. Χρησιμοποιείστε την ψήφο σας με τον καλύτερο τρόπο. Στείλτε το μήνυμα της Ελπίδας. Στο τέλος θα νικήσουμε. Το βλέπετε ήδη ότι θα νικήσουμε... Το ομολογούν και οι αντίπαλοί μας, που φοβούνται πως θα νικήσουμε.
Αλλά μη γελιέστε: Οι νίκες αυτές δεν χαρίζονται, κερδίζονται!    Κυνηγήστε τη νίκη ως την τελευταία στιγμή. Πόρτα, πόρτα. Σπίτι, σπίτι. Κάθε ψήφος μετράει. Κάθε ψήφος πιάνει τόπο.       
Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σας εκβιάσει γιατί φοβάται. Μας είχαν για «τελειωμένους» και τώρα μας φοβούνται. Λογάριαζαν να κάνουν «περίπατο» και τώρα εκβιάζουν το εκλογικό σώμα, για να γλιτώσουν τα χειρότερα.       
Εμείς λέμε ό,τι λέγαμε εξ αρχής: Στείλτε τους μήνυμα να αλλάξουν πολιτική! Κι αν θέλουν γενικές εκλογές εδώ είμαστε. Εμείς δεν κάνουμε πίσω. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ να αποσταθεροποιούμε τη χώρα. Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ να εκβιάζουμε το λαό. Αλλά, αν το ΠΑΣΟΚ τολμήσει βουλευτικές εκλογές, εδώ είμαστε.
Πάντως την Πολιτική του αδιεξόδου, την Πολιτική του Μνημονίου θα την αλλάξουμε. Θέλουμε να βγει η χώρα από την κρίση. Θέλουμε να ξεπεράσουμε οριστικά τα ελλείμματα και τον υπερδανεισμό. Θέλουμε να μηδενίσουμε τα ελλείμματα. Και μπορούμε να το κάνουμε.
Αλλά θα το κάνουμε με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια. Με επενδύσεις – αληθινές επενδύσεις, όχι σαν εκείνες του Αστακού... Με μείωση φορολογίας μόλις βγούμε από το Μνημόνιο, όπως κάνουν άλλες χώρες, με χτύπημα της σπατάλης, όχι των συνταξιούχων, με στήριξη της Οικονομίας, όχι με αφαίμαξη της Οικονομίας, με τόνωση της αγοράς, όχι με στέγνωμα της αγοράς.
Θα αλλάξουμε την πολιτική της ασφυξίας. Με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της δημιουργικότητας και της Ελπίδας. Αυτό σήμερα είναι απόφαση δική μας. Αύριο θα είναι εντολή δική σας.
 Γεια σας και με τη Νίκη.
Και μη ξεχνάτε.
Αγώνας ως την τελευταία στιγμή.

Σχόλια