Ισχυρή εντολή για ισχυρή Θεσσαλία


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

-Ζήτησε «ψήφο αντίστασης στα επώδυνα μέτρα που έρχονται, ψήφο διεκδίκησης και προοπτικής για την Θεσσαλία καθώς και ψήφο ελπίδας για κάθε οικογένεια»
-Επαναβεβαίωσε την προσήλωσή του «σε πατροπαράδοτες αρχές και αξίες» προτάσσοντας «την προσφορά σε κάθε πολίτη»


«Ισχυρή εντολή για ισχυρή Θεσσαλία» ζήτησε από τους Θεσσαλούς ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας χθες βράδυ σε εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ΔΩΛ (άλλος τόσος ήταν ο κόσμος που βρισκόταν εκτός του Ωδείου) ο κ. Κώστας Αγοραστός μίλησε σε προσωπικό ύφος επαναβεβαιώνοντας την προσήλωσή του «σε πατροπαράδοτες αρχές και αξίες. Εμείς μεγαλώσαμε μαθαίνοντας ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι προσφορά. Ότι χρειάζονται θυσίες, προσωπικές, οικογενειακές, για να είσαι διαρκώς δίπλα στον πολίτη. Να είσαι κοντά του όταν σε χρειάζεται, κάθε ώρα και στιγμή. Να μπορεί να σε βρει και να σου μιλήσει όταν σ’ έχει ανάγκη. Να είσαι αποτελεσματικός και ωφέλιμος στον τόπο. Να ενώσεις και να πορεύεσαι στο πλευρό της κοινωνίας, όχι απέναντί της. Έτσι, αντιλαμβάνομαι εγώ τα κοινά, την αυτοδιοίκηση. Ας με πουν ιδεολόγο, ας με πουν ρομαντικό… Εγώ, σ’ αυτές τις αξίες γαλουχήθηκα, σ’ αυτές πιστεύω, αυτές υπηρετώ», υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος.
«Γιατί – συνέχισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης - θέλω να έχω την δύναμη της σκέψης μου, το θάρρος της γνώμης μου, την ανεξαρτησία του λόγου μου. Θέλω να είμαι η δύναμη του δικού σας λόγου, των δικών σας απόψεων, των δικών σας σκέψεων. Να είμαι η δύναμη των δικών σας ονείρων. Να είμαι η δύναμη του καθένα σας προσωπικά και συνολικά του τόπου μας. Να είμαστε όλοι μαζί μια Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών, υπέρ του κάθε Θεσσαλού», τόνισε με έμφαση.
Με πολλές νέες και νέους να τον διακόπτουν συνεχώς με συνθήματα, ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «η κοινωνία απορρίπτει εκβιαστικά διλήμματα και πρακτικές που διχάζουν» κι έθεσε για άλλη μια φορά το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής σημειώνοντας ότι «κρίνεται το παρόν και το μέλλον, η ίδια η επιβίωση της Θεσσαλίας».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε διεξοδικά στις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για την Θεσσαλία μιλώντας για «εχθρικές» αποφάσεις:
-«Νιτρορύπανση: Από 150 εκατ. ευρώ που λαμβάνουν μέχρι τώρα οι αγρότες μόνο στο Ν. Λάρισας, το ποσό μειώνεται στα 70 εκατ. ευρώ για όλες τις περιοχές της χώρας. Πρόκειται για πραγματικό σοκ. Σταματούν ουσιαστικά ένα πρόγραμμα που συνεισέφερε όσο τίποτε άλλο στο περιβάλλον της Θεσσαλίας.
-Αχελώος: Τα έργα σταμάτησε η κα Μπιρμπίλη, η οποία έχει εν λευκώ εξουσιοδότηση από τον πρωθυπουργό. Η κα Μπιρμπίλη απαντά εκ μέρους του πρωθυπουργού στη Βουλή, αυτή αποσύρει την υπογραφή της από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή επιμελείται της παρουσίας της χώρας μας στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών είναι «άσφαιρη». Κάνει πολιτική διαχείριση για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Θεσσαλών.
-Βαμβάκι: Ενώ η καταστροφή στο σημαντικότερο προϊόν της Θεσσαλίας είναι πολύ μεγάλη, η κυβέρνηση προωθεί αποζημιώσεις – ψίχουλα μέσω ΠΣΕΑ και για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις όλα δείχνουν ότι θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος του ΕΛΓΑ, δηλαδή οι βαμβακοπαραγωγοί θα πάρουν μια μικρή προκαταβολή τον Φεβρουάριο και θα αποζημιωθούν, αν έχει λεφτά ο ΕΛΓΑ, στο τέλος του 2011, δηλαδή 15 ολόκληρους μήνες μετά τη συγκομιδή. Βεβαίως υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει καθόλου βαμβάκι στη Θεσσαλία αφού η κα Μπιρμπίλη έχει διατυπώσει την εξής άποψη: «Δεν μπορεί να έχουμε το βαμβάκι πια».
Για όλα αυτά, αν δηλαδή θα υπάρχει βαμβάκι στη Θεσσαλία, αν θα προχωρήσει ο Αχελώος, τα φράγμα Γυρτώνης, Ενιπέα και Αγιονερίου, τα έργα στην Κάρλα, αν θα προχωρήσουν οι αναγκαίες οδικές συνδέσεις, αν θα συνεχιστούν τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα όπως η μείωση της νιτρορύπανσης, αν οι Θεσσαλοί αγρότες θα πληρώνουν ή δεν θα πληρώνουν για την ανανέωση των γεωτρήσεων, για όλα αυτά και πολλά ακόμη αποφασίζετε εσείς με την ψήφο σας την Κυριακή», κατέστησε σαφές ο κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε:
«Εμείς παρουσιάζουμε τις θέσεις μας χωρίς μισόλογα, χωρίς να πατάμε σε δύο βάρκες. Εμείς είμαστε σε μία μόνο βάρκα: την Θεσσαλία. Και μπορεί το νερό του Αχελώου να μην έχει έρθει ακόμη, όμως το πλειοψηφικό ρεύμα της νίκης θα διαπεράσει όλα τα εμπόδια ώστε να προωθηθούν τα αναγκαία έργα στον τόπο μας».
Στην ομιλία του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχεται από τον κυβερνητικό υποψήφιο περιφερειάρχη: «Έχει αφιερώσει τη μισή ίσως και λίγο παραπάνω προεκλογική του εκστρατεία ε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Σε χτυπήματα κάτω από τη μέση, που πολλαπλασιάζονται και κλιμακώνονται όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Βάζει τη λάσπη στον ανεμιστήρα και όπου βγει… Θεωρείτε ότι είναι τυχαία όλα αυτά; Θεωρείτε ότι είναι απλά κινήσεις πανικού;
Ή μήπως είναι κάτι βαθύτερο; Μήπως θέλει να μην γίνεται καθόλου συζήτηση για τη δική του θητεία στη νομαρχία Μαγνησίας; Και μήπως θέλει να μην γίνεται καθόλου συζήτηση για το Μνημόνιο, τα λουκέτα, τις απολύσεις και την ανεργία ρεκόρ στη Θεσσαλία;» σημείωσε επαναλαμβάνοντας ότι «χωρίς να κάνει έργο ο απερχόμενος νομάρχης Μαγνησίας κατάφερε να χρεοκοπήσει σε 4 χρόνια τη νομαρχία και να έχει απλήρωτους εργαζόμενους για πολλούς μήνες παρ’ ότι παρέλαβε πλεόνασμα 1,8 εκατ. ευρώ».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός παρουσίασε τις 10 δεσμεύσεις του για την Θεσσαλία με βασικότερη ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει νέους φόρους καθώς και τις αναπτυξιακές και κοινωνικές του προτεραιότητες για το νομό Λάρισας, τις οποίες έχει παρουσιάσει αναλυτικά σε κάθε δήμο που έχει μιλήσει.
Ειδική αναφορά έκανε στην αποχή επισημαίνοντας: «Παρά τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση που είναι απολύτως κατανοητό να υπάρχει σε πολλούς πολίτες, εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζει να συμμετέχουμε όλοι μας στις περιφερειακές εκλογές της Θεσσαλίας. Η αποχή διευκολύνει μόνο εκείνους που δημιουργούν τα προβλήματα των πολιτών, μόνο εκείνους που «βλέπουν» τις περιφερειακές εκλογές ως νομιμοποιητική βάση για νέα, πιο σκληρά και πιο επώδυνα μέτρα. Απευθύνομαι ιδίως στους συμπολίτες μας που δεν θέλουν να ψηφίσουν και τους λέω: Μην τους κάνετε τη χάρη! Κάντε τον θυμό σας ψήφο! Στείλτε τους το μήνυμα».
Ταυτόχρονα, απευθύνθηκε και στους ψηφοφόρους «που πέρυσι επέλεξαν το κυβερνών κόμμα, το ΠΑΣΟΚ και σήμερα νιώθουν απογοητευμένοι ή και θυμωμένοι, που άλλη πολιτική περίμεναν και άλλη εφαρμόζεται. Όλοι εσείς έχετε μοναδική ευκαιρία, έχετε την δυνατότητα, είναι στο χέρι σας να στείλετε μήνυμα για αλλαγή πολιτικής αφού ούτως ή άλλως δεν αλλάζει η κυβέρνηση. Άλλωστε, την πολιτική με την οποία διαφωνείς, μία επιλογή έχεις για να την αλλάξεις: όχι φυσικά επιβραβεύοντάς την αλλά καταψηφίζοντάς την».
Στη συγκέντρωση ο κ. Κώστας Αγοραστός παρουσίασε την «άξια» όπως την χαρακτήρισε «αυριανή αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου και τους εκλεκτούς 29 υποψηφίους» και προέτρεψε: «Στις τρεις ημέρες που απομένουν ως την Κυριακή δίνουμε με ευπρέπεια και αποφασιστικότητα την κρίσιμη μάχη σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. Διεκδικούμε και την τελευταία ψήφο. Κάθε ψήφος είναι μοναδική, είναι αναντικατάστατη, έχει αξία, έχει δύναμη. Δίνουμε τη μάχη για το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλίας. Και θα την κερδίσουμε μαζί με τους Θεσσαλούς για την Θεσσαλία, τον τόπο μας».

Σχόλια