Ψήφος στον κ. Παπατόλια είναι ψήφος στην κα Μπιρμπίλη

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

«Ψήφος στον κ. Παπατόλια είναι ψήφος στην υπουργό κα Μπιρμπίλη, η οποία σταμάτησε τα έργα στον Αχελώο και προωθεί την εξόντωση της καλλιέργειας του βαμβακιού από την Θεσσαλία», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ενωτικός συνδυασμός «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής και υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας τον κ. Κώστα Αγοραστό.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Οι μάσκες έπεσαν… Άλλωστε, όπως σωστά λέει, ο θυμόσοφος λαός «ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται…»
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις δηλώσεις του υφυπουργού κ. Μαγκριώτη έχοντας δίπλα του τον χαμογελαστό κ. Παπατόλια στη Λάρισα ότι τάχα η κυβέρνηση έχει ενιαία γραμμή υπέρ του έργου του Αχελώου και γι’ αυτό προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να αρθεί το πάγωμα των έργων του Αχελώου και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας «Καθημερινή», ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε, «η αίτηση για άρση του «παγώματος» των έργων που κατατέθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στην Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογράφτηκε εκτός από το υπουργείο Υποδομών και το υπουργείο Περιβάλλοντος εν αγνοία (!) του υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η υπουργός, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, πληροφορήθηκε το γεγονός από τρίτη πηγή και αμέσως ζήτησε την ανάκληση της αίτησης, όπερ και εγένετο. Η αίτηση επανακατατέθηκε χωρίς αναφορές στο υπουργείο Περιβάλλοντος», σημειώνει η εφημερίδα.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κα Τίνα Μπιρμπίλη είναι κάθετα αντίθετη στο έργο και μάλιστα αδιαφορεί ακόμη για το αν θα καταρρεύσουν οι σήραγγες όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες εφ’ όσον δεν γίνουν γρήγορα τα απαιτούμενα έργα για την εσωτερική επένδυσή τους.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο κυβερνητικός υποψήφιος κ. Παπατόλιας είναι διπλά εκτεθειμένος στους Θεσσαλούς:
-Επειδή συναίνεσε στην επιχείρηση εξαπάτησης των Θεσσαλών από τον κ. Μαγκριώτη χαμογελώντας όταν ο υφυπουργός έλεγε καταφανώς ψεύδη
-Και επειδή δεν προάσπισε τα συμφέροντα της Θεσσαλίας αλλά πρόταξε το κομματικό συμφέρον ως ο μοναδικός ομιλητής στην κομματική εκδήλωση στη Λάρισα ενώπιον του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, ο οποίος, ως γνωστόν, κατά την ολιγόωρη παραμονή του απέφυγε τους θεσμικούς φορείς και τους απλούς πολίτες της περιφέρειάς μας.
Μετά την εξέλιξη αυτή κι εφ’ όσον ο κ. Παπανδρέου για ακόμη μια φορά δεν πήρε ξεκάθαρη θέση, είναι εμφανέστατο ότι η θέση της κυβέρνησης στο θέμα του Αχελώου είναι η αρνητική θέση της κας Μπιρμπίλη, στην οποία εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός το νευραλγικό υπουργείο Περιβάλλοντος και μάλιστα ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό της κατά τον ανασχηματισμό.
Μετά την εξέλιξη αυτή και με δεδομένο ότι ο κ. Παπανδρέου έχει χαρακτηρίσει την ψήφο στις περιφερειακές εκλογές ως «ψήφο εμπιστοσύνης» στην πολιτική της κυβέρνησης συνολικά, είναι πλέον εμφανές ότι η ψήφος, κάθε ψήφος στον κ. Παπατόλια είναι ψήφος στην κα Μπιρμπίλη.
Κάθε ψήφος στον κ. Παπατόλια είναι ψήφος έγκρισης της πολιτικής της κας Μπιρμπίλη να σταματήσει οριστικά τα έργα του Αχελώου.
Κάθε ψήφος στον κ. Παπατόλια είναι ψήφος καταδίκης της Θεσσαλίας στην περιβαλλοντική ερημοποίηση, την οποία είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει η κοινωνική ερημοποίηση.
Δεν είναι προφανώς τυχαίο ότι ο απερχόμενος νομάρχης αδιαφόρησε επιδεικτικά να ασχοληθεί με τα αναγκαία αρδευτικά έργα στο νομό Μαγνησίας και σφύριζε αδιάφορα όταν του επισήμαναν τις κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα του Αχελώου.
Επιπρόσθετα, κάθε ψήφος στον κ. Παπατόλια είναι και ψήφος εξόντωσης της σημαντικότερης καλλιέργειας της Θεσσαλίας, του βαμβακιού, καθώς η κα Μπιρμπίλη δήλωσε στις 29 Νοεμβρίου 2009: «Δεν μπορεί να έχουμε το βαμβάκι πια».
Απ’ όλα αυτά προκύπτει πόσο κρίσιμες είναι οι περιφερειακές εκλογές για την Θεσσαλία. Εξαρτάται πλέον από τους ίδιους τους Θεσσαλούς αν θα προχωρήσει η εκτροπή του Αχελώου και όλα τα αναγκαία αρδευτικά έργα, αν θα εξακολουθήσουν οι Θεσσαλοί αγρότες να μπορούν, εφ’ όσον το επιλέγουν, να καλλιεργούν βαμβάκι και αν θα πληρώνουν για την ανανέωση της άδειας γεωτρήσεων.
Η απόφαση για όλα αυτά είναι στο χέρι κάθε Θεσσαλού».

Σχόλια