Πριν ψηφίσετε σκεφτείτε αν το μέλλον της Μαγνησίας ταυτίζεται απαραιτήτως με το πολιτικό μέλλον του κ. Παπατόλια; Σκεφτείτε αν η Μαγνησία αντέχει άλλη μια 4ετία αδράνειας και απραξίας;

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

Μήνυμα ενότητας και μεγάλης νίκης στέλνει ο Βόλος


«Ενώνουμε τη Θεσσαλία, δεν διχάζουμε. Θέλουμε μια Θεσσαλία με ισόρροπη ανάπτυξη από την οποία όλοι θα κερδίσουμε και που θα αποτελέσει ανάχωμα στην κρίση. Τη Θεσσαλία της εντιμότητας, της διαφάνειας, της δράσης και του αποτελέσματος. Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες. Γιατί ο κόσμος έχει αλάθητο κριτήριο και μας έχει ήδη αξιολογήσει».
Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες στους πολίτες της Μαγνησίας ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στο «ΞΕΝΙΑ» του Βόλου.
Στην ομιλία του ο κ. Κ. Αγοραστός αφού ανέδειξε τους δεσμούς του με τον Βόλο (η σύζυγός του Χριστίνα Παναγή μεγάλωσε στη γωνία Πολυμέρη-Κασσαβέτη) και τις όμορφες αναμνήσεις που έχει, είπε με νόημα:
«Γνωρίζω ότι από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας διακινείται εντέχνως στην τοπική κοινωνία η προτροπή: «Μην ψηφίζετε τον Λαρισαίο». Δεν αρνούμαι την καταγωγή μου. Όπως κι όταν εκλεγόμουν στη Λάρισα είτε δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είτε βουλευτής ουδέποτε απέκρυψα το γεγονός ότι η σύζυγός μου είναι από την Βόλο.
Το αντίθετο. Το έλεγα και το λέω και τώρα με καμάρι. Γιατί σε μια εποχή που με το αεροπλάνο πηγαίνεις αυθημερόν στην Αυστραλία είναι αδιανόητο να μας χωρίζουν… 40 χιλιόμετρα. Γιατί όσα μας ενώνουν είναι περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν. Και γιατί σε τελική ανάλυση σήμερα είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα, την Θεσσαλία. Ή θα πετύχουμε όλοι μαζί προς όφελος όλων μας ή θα αποτύχουμε όλοι μαζί…

Και πριν ρίξετε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη σκεφτείτε… Σκεφτείτε με τη λογική. Θα αντέξει η Μαγνησία άλλη μια χαμένη 4ετία; Ιδίως σ’ αυτήν την εποχή της κρίσης; Θα αντέξει η Μαγνησία να χάσει κι άλλες ευκαιρίες; Θα αντέξει η Μαγνησία να μην γίνει κανένα έργο; Κι άλλα λουκέτα; Περισσότερους ανέργους; Ύφεση; Φτώχεια; Αβεβαιότητα; Φόβο;
Εμείς δεν εμπορευόμαστε τον φόβο. Ούτε απειλούμε ούτε φοβίζουμε. Ούτε υψώνουμε ψευδεπίγραφα τείχη για να καλύψουμε την διοικητική ανεπάρκεια και την κραυγαλέα αναντιστοιχία λόγων και έργων», τόνισε καταχειροκροτούμενος.
Διακοπτόμενος διαρκώς από συνθήματα των συγκεντρωμένων νέων ο κ. Κώστας Αγοραστός παρουσίασε τις αναπτυξιακές και κοινωνικές του προτεραιότητες για την Θεσσαλία και ειδικότερα τη Μαγνησία επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει κανένα νέο φόρο και σημειώνοντας:
«Παρουσιάσαμε με σαφήνεια, αναλυτικά σε κάθε δήμο, το πρόγραμμά μας όπως και όλοι οι συνδυασμοί. Γιατί όλοι οι συνδυασμοί έχουν τα προγράμματα τους ασχέτως εάν ο κυβερνητικός συνδυασμός επαναλάμβανε με απρέπεια ότι είναι οι μόνοι με πρόγραμμα και ότι όλοι οι υπόλοιποι προφανώς είμαστε αδαείς. Είναι κι’ αυτό δείγμα του πολιτικού τους πολιτισμού…
Κινηθήκαμε – πρόσθεσε - με πίστη και αισιοδοξία για τη Θεσσαλία. Με θετικό λόγο και πρόγραμμα για το οποίο η γνώση και η εμπειρία μας εγγυάται την υλοποίηση του. Εμείς δεν τάξαμε τα πάντα. Αυτό που υποσχεθήκαμε είναι δουλειά, αγώνας, διεκδίκηση, κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτό είναι το τετράπτυχο στο οποίο πρόκειται να κινηθούμε. Και ακόμη πρεσβεύουμε την ενότητα τη συνεργασία και το δημοκρατικό διάλογο».
Παρουσιάζοντας το διακύβευμα των εκλογών επισήμανε: «Όλοι οι Θεσσαλοί ανεξαρτήτως που αυτοτοποθετούνται πολιτικά ή τι ψηφίζουν, συμφωνούν ότι τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση έχει βάλει την Θεσσαλία στο στόχαστρο: Σταματά τον Αχελώο, δεν αποζημιώνει τους αγρότες και διαλύει τον ΕΛΓΑ, κόβει δεκάδες εκατομμύρια από το Πρόγραμμα της Νιτρορύπανσης, έχει σταματήσει ή δεν ολοκληρώνει τα περισσότερα μεγάλα έργα όπως είναι ο περιφερειακός, ο κόμβος Βελεστίνου, η Κάρλα.
Την ίδια ώρα:
-Η αγορά στενάζει από έλλειψη ρευστότητας.
-Τα «λουκέτα» γέμισαν τους δρόμους – πάνω από 100 χιλιάδες λουκέτα ως το τέλος του 2010 εκτιμά το Επιμελητήριο.
-Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων σε συνδυασμό με την εξοντωτική φορολογία εξαφανίζουν το διαθέσιμο εισόδημα με αποτέλεσμα η πίεση να μεταφέρεται στις ελληνικές επιχειρήσεις.
-Η ανεργία απογειώνεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, 28% στη Νέα Ιωνία, την ώρα που 1 στους 3 νέους στη Θεσσαλία είναι άνεργος.

Κι ενώ τα προβλήματα εντείνονται διαπιστώσατε όλοι πώς κινήθηκε η κυβέρνηση.
Πρώτον : Ζήσαμε όλοι τον καινοφανή και ανεύθυνο εκβιασμό σε βάρος των πολιτών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Και λέω ανεύθυνο γιατί μόνο ανευθυνότητα δείχνει η απειλή εκλογών και το καλλιεργούμενο κλίμα αστάθειας σε καιρούς που η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο διεθνώς.
Δεν θα το σχολιάσω παραπέρα. Οι πολίτες ξέρουν πια θα δώσουν την απάντηση τους ενώ όλες οι πολιτικές δυνάμεις το έχουν καταδικάσει.
Δεύτερον : Προσπάθησαν με την αποστολή υπουργών στη Θεσσαλία να παραπλανήσουν τον κόσμο. Να τάξουν, να μας πουν ότι τα έργα γίνονται, ότι μελετούνται, ότι φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Έπεσαν και αυτά στο κενό. Οι πολίτες ξέρουν ότι την ίδια στιγμή που προεκλογικά έταζαν, την ίδια αυτή στιγμή προετοιμάζουν μέτρα. Εάν μάλιστα βγουν ενισχυμένοι από τις εκλογές της Κυριακής, τα μέτρα θα είναι ακόμη πιο άγρια από αυτά που ήδη έχουν ληφθεί. Γι’ αυτό η ενίσχυση συνδυασμών σαν το δικό μας, δεν είναι αντικυβερνητική ψήφος. Είναι μήνυμα αντίστασης, μήνυμα συνετισμού της κυβέρνησης, που θα την ταρακουνήσει και θα της πει ότι ο κόσμος που πληρώνει μέχρι σήμερα δεν έχει άλλες αντοχές.
Τρίτον, ο κυβερνητικός υποψήφιος περιφερειάρχης, στηριγμένος με πολλά μέσα από την κυβέρνηση, επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα με προσωπικές επιθέσεις, με χιονοστιβάδα υποσχέσεων, με πρακτικές που εξέπληξαν τον κάθε καλόπιστο πολίτη.
Αλαζονεία, φιλαυτία, εγωισμός, κινδυνολογία, μένος στα όρια της παράκρουσης.
Δεν τον ακολουθήσαμε. Γιατί εμείς δεν θέλουμε την πόλωση.
Με τον κ. Παπατόλια, εφόσον οι πολίτες τον τάξουν στα έδρανα της Αντιπολίτευσης θα πρέπει να συνεργαστούμε στους κόλπους του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συνεργαστούμε για το καλό της Θεσσαλίας.
Εμείς βλέπουμε μακριά και φερόμαστε υπεύθυνα. Γι’ αυτό και τον καλούμε να ηρεμήσει και να σκεφτεί ότι αν μη τι άλλο είναι υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη ενός μεγάλου κόμματος όπως είναι το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Κ. Αγοραστός.


Σχόλια