Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Πέσανε μόνο 300% έξω στις προβλέψεις τους για τα έσοδα

"Αύξηση" ΜΟΝΟ 3,6% για τα κρατικά έσοδα στο δεκάμηνο του έτους...
παρά τη φοροεπιδρομή,
έναντι αύξησης 14% που είχε προϋπολογιστεί αρχικά το Μάιο και 8,7% που προϋπολογίστηκαν στο αναθεωρημένο μνημόνιο του Αυγούστου

Αύξηση 3,6% εμφανίζουν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2010, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Ο ετήσιος στόχος που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2010 κάνει λόγο για αύξηση 8,7% κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση «ψάχνει» έσοδα 11,8 δισ. ευρώ μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισπράξεις από ΦΠΑ τον Οκτώβριο παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 15%, από 17% τον Σεπτέμβριο. Στο δεκάμηνο του έτους, τα έσοδα από ΦΠΑ έχουν αυξηθεί 4,4%, έναντι 2,9% αύξησης στο εννεάμηνο.
Ωστόσο, τα συνολικά καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,6%. Δεν καταγράφη επιτάχυνση σε σχέση με τα αποτελέσματα εννεαμήνου, καθιστώντας δυσκολότερη την επίτευξη του ετήσιου στόχου επιτάχυνσης των εσόδων κατά 8,7% που προβλέπεται στο αναθεωρημένο Μνημόνιο (του Αυγούστου)
Για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος του 2010 θα πρέπει να μπουν στα ταμεία 11,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, μέρος των οποίων η κυβέρνηση περιμένει από τα τέλη κυκλοφορίας και την περαίωση. 

Σχόλια