Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Με τα 12 μίλια συνδέει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη του Α’ ΓΕΝ

Ευρεία είναι η κάλυψη της επίσκεψης του αρχηγού του ΓΕΝ αντιναύαρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη, στην Τουρκία  , από τον τουρκικό Τύπο. «Από την Αθήνα επίσκεψη για τα 12 μίλια», αναφέρει ο σχετικός τίτλος της εφημερίδας «Ταράφ», ενώ η «Ακσάμ» σε δημοσίευμά της με τίτλο «Επίσκεψη από την Αθήνα στη σκιά των 12 μιλίων», σημειώνει ότι «στη διπλωματική κινητικότητα, που στόχο έχει τη μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα ειρήνης, προστέθηκε παράλληλα και η στρατιωτική. Σήμερα ο αντιναύαρχος Ελευσινιώτης αναμένεται να έχει συνομιλίες με το ναύαρχο Ουγούρ Γιγίτ σχετικά με τα κοινά βήματα που πρέπει να γίνουν στο Αιγαίο».
Τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν απέρριψε τα περί συμφωνίας με την Ελλάδα για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο .
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία (έως τις 27 Νοεμβρίου) ο Α/ΓΕΝ θα συναντηθεί με τον αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Ισίκ Κοσανέρ και θα επισκεφθεί τον ναύσταθμο στο Γκιολτζούκ, όπου θα συναντηθεί με τον αρχηγό του Τουρκικού Στόλου Nαύαρχο Μουράτ Μπιλγκέλ.
Στην Κωνσταντινούπολη ο αντιναύαρχος Ελευσινιώτης θα έχει συνάντηση με το διοικητή της Βόρειας Θαλάσσιας Περιοχής αντιναύαρχο Mehmet Otuzbiroglu και στη Σμύρνη με το διοικητή της Νότιας Θαλάσσιας Περιοχής Αντιναύαρχο Nusret Guner.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία, ο Α/ΓΕΝ θα πραγματοποιήσεις τέλος, εθιμοτυπική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.